Es podran fer tests d'alcoholèmia preventius a la Festa Major del Vendrell

Una carpa de la policia situada al Botafoc també servirà per controlar els assetjaments
Vehicles de la Policia Municipal del Vendrell. | BP Diari

 

La Policia Municipal del Vendrell instal·larà una carpa a la zona del Botafoc les nits de la Festa Major de Santa Anna. En aquest espai és on s'hi fan els concerts nocturns dels dies 26, 27 i 28 de juliol. La carpa de la policia servirà com  prevenció, es donarà tot tipus d'informació i també hi haurà la possibilitat que qualsevol persona es faci un control d'alcoholèmia per saber en quins nivells es troba, i veure així si pot agafar el cotxe o no.

 

El regidor de Governació, Rafel Gosálvez, ha alertat que cal tenir responsabilitat en aquests dies festius, sobretot a l'hora d'agafar el vehicle. «Aquests tests aniran bé com a prevenció, aquells que passin del límit han de saber que a la rotonda de més amunt hi pot haver un control real, però que, potser, ja no arriben ni a la rotonda», ha avisat. L'objectiu és evitar accidents causats per la conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues.

 

Punt lila pels assetjaments

La carpa de la policia també tindrà un punt lila, on es podran denunciar casos d'assetjament. Els administradors de Santa Anna van pensar que podria ser una bona idea tenir aquest punt al Botafoc, i les gestions amb l'Ajuntament i la policia local ho han acabat fent possible. Durant la festa, a més a més, ja estarà en marxa la nova aplicació per a mòbils 'ev ALERTA', que permet avisar directament a la policia quan es pateix un cas d'assetjament o agressió. 

 

A més de la possibilitat de fer els tests d'alcoholèmia a la zona dels concerts, enguany també hi haurà un servei nocturn de bus que enllaçarà el centre amb els barris marítims i altres nuclis del municipi, així com amb alguns pobles de la comarca. L'objectiu és evitar que s'usi el vehicle propi, especialment si s'ha begut alcohol. El servei serà ofert per Autocars del Penedès i tindrà dues línies, una que passarà per Banyeres, l'Arboç, Bellvei, Calafell i urbanitzacions com l'Oasis o Eden Park, i l'altra que sortirà de Roda de Berà i passarà pels barris marítims i la zona del Sanatori. La parada al Vendrell és a l'estació de bus i el preu és d'un euro per viatge.