Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Els veïns de Torreblanca, al Vendrell, porten les seves reivindicacions a Madrid

Demanen solucions per poder creuar l'N-340 sense perill i en bones condicions
El pas inferior que usen els veïns per fer el canvi de sentit i entrar a Torreblanca. | BP Diari

 

Els veïns de la urbanització Torreblanca estan «farts» de la «manca d'interès» de les administracions locals i estatals al voltant dels seus problemes. Per això han decidit portar les seves reivindicacions fins al Congrés dels Diputats, de la mà de la senadora d'ERC Laura Castel. Els veïns d'aquest nucli del Vendrell fa anys que reclamen un pas en condicions per canviar de sentit o creuar l'N-340, sense que, fins ara, ningú els hagi fet cas.

 

«Hem decidit dir prou i lluitar per canviar les coses i revertir la situació d'abandonament que vivim, sempre optant pel diàleg amb les administracions, però sense descartar mobilitzacions», ha apuntat el president de l'associació de veïns de Torreblanca, Miguel Àngel Benito. El principal cavall de batalla que volen portar a Madrid és el del pas per l'N-340, una carretera que passa a tocar d'aquest nucli.

 

Un pas inferior amb moltes deficiències

Els veïns ja fa temps que denuncien que, quan venen en cotxe des de Tarragona, l'única opció que hi ha per entrar a la urbanització és fent servir un pas inferior que uneix el Bingo i el Kàrting que hi ha a la zona. Una opció que presenta diferents problemes, ja que el pas és molt baix, i una furgoneta no hi pot passar. A més a més, sempre que plou s'inunda, i també s'han de fer moltes maniobres per poder girar. Si no es vol usar el pas, es pot anar fins al Vendrell, entrar al municipi i tornar a sortir en direcció contrària, un recorregut que consideren massa llarg, amb el qual la majoria opta per usar el pas inferior.

 

Un altre problema és que aquest pas és l'única manera de creuar a peu l'N-340 per anar a la parada de bus que hi ha en direcció al Vendrell. Si plou i el pas s'inunda, cosa força habitual els últims mesos, els veïns es veuen obligats a creuar pel mig de la carretera, amb el perill que això comporta. La proposició no de llei que ERC portarà a la comissió de Foment demana que es facin millores en aquest pas, per la qual cosa primer cal expropiar-lo, ja que ara és de propietat privada. Els veïns també veurien amb bons ulls fer una rotonda a l'N-340, tot i que això ja comportaria una inversió més gran.

 

Crítiques pel manteniment i l'enllumenat

Altres reivindicacions que tenen els habitants de Torreblanca és posar pantalles acústiques pel fort soroll que prové de l'N-340 i l'accés a l'autopista. A l'àmbit municipal, lamenten que tenen deficiències «en l'asfaltat de carrers, la neteja viària, el manteniment dels parcs o l'enllumenat públic», i creuen el transport públic que tenen és «insuficient».    

 

Veïns de Torreblanca, amb la senadora d'ERC Laura Castel. | BP Diari

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris