Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Apareix una tortuga marina morta a la platja al Vendrell

Els agents rurals s'han fet càrrec de l'exemplar
La tortuga que s'ha trobat a la platja del Vendrell. | Policia Municipal del Vendrell

 

La Policia Municipal del Vendrell ha trobat aquest diumenge 14 d'octubre al matí el cos d'una tortuga marina a la platja, just al davant de l'Hotel Ra. Tal com han confirmat des del cos de policia, l'exemplar ja estava mort, amb el qual s'ha trucat als Agents Rurals de la Generalitat perquè se'n fessin càrrec. Es podria tractar d'una tortuga babaua, ja que els últims dies se n'han localitzat diverses en platges del Camp de Tarragona, com ara a Cambrils.

 

Les tortugues babaua es troben a tots els oceans càlids del planeta, i poden nedar tant en aigües poc profundes com a mar obert, així com en zones costaneres. Les babaua són les tortugues marines més petites i abundants de la mediterrània, amb una longitud que pot arribar als 120 centímetres i un pes de prop de 120 quilos. La que s'ha trobat a la platja del Vendrell era ja un exemplar adult, a diferència de les que van trobar-se recentment a Cambrils.

 

Acumulació de runa a la platja pel temporal

La troballa d'aquesta tortuga ha tingut lloc abans que el litoral vendrellenc entrés en alerta per l'arribada de les restes de l'huracà Leslie, a la tarda del diumenge. Les pluges prolongades entre les sis de la tarda i les dues de la matinada, i els forts vents, han fet que s'acumulés a la platja de Sant Salvador molta runa que han portat les rieres des de l'interior. Aquest matí de dilluns s'han fet tasques de neteja a la zona de la platja.

 

La Policia del Vendrell ha fet talls de circulació a Cala Berenguer i a la desembocadura de la Riera de la Bisbal. També al nucli del Vendrell, al pas d’aquesta mateixa riera a la confluència amb el Torrent del Lluc i al pont de sota de la via que connecta l’avinguda de Jaume Carner amb la carretera de Sant Salvador. En aquest darrer punt, abans de fer el tall, hi va quedar aturat un vehicle, els ocupants del qual van poder sortir pel seu propi peu quan un patrulla de la Policia Municipal s’hi va apropar.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris