Els treballadors de l'Ajuntament de Cunit fan una vaga parcial per reclamar les 35 hores setmanals

Fan aturades de mitja hora en dies alterns
Façana de l'Ajuntament de Cunit. | BPDiari

 

Els treballadors de l'Ajuntament de Cunit han començat una vaga parcial per exigir que el conveni laboral reculli el retorn a la jornada laboral de 35 hores setmanals. Segons el sindicat CCOO, que lidera les protestes, aquesta mesura s'ha pres per «la manca d'acord i la inacció de les negociacions» amb l'Ajuntament. Els funcionaris volen que es torni a les 35 hores setmanals, en lloc de les 37,5 hores que fan actualment.

Davant aquest «estancament de les converses», des de CCOO i el sindicat de policia SPL-MCE han convocat diverses aturades de mitja hora que es fan en dies alterns, i que ja van començar el dimecres de la setmana passada. Les següents aturades convocades, totes a les onze del matí, seran els dies 6, 13, 19, 21, 26 i 28 de març, 2, 4, 9, 11, 15, 17, 24, 26, 29, d'abril i 3, 6, 8, 10 de maig, davant mateix del consistori de Cunit.

Estudiant com afecta la reducció a cada servei

Des de l'Ajuntament de Cunit, l'alcaldessa, Montserrat Carreras, en declaracions a Tarragona Digital, ha negat que s'hagin tancat en banda i afegeix que segueixen oberts a incloure aquesta petició al conveni laboral. Carreras apunta que des del consistori «s'està estudiant que aquesta reducció de la jornada laboral no afecta els serveis, ja que no podem augmentar pressupost per cobrir les hores que es facin de menys».

Per aquest motiu s'està repassant «servei per servei» per veure «com afectaria cadascun d'ells aquesta reducció». Carreras també ha recordat que actualment l'Ajuntament de Cunit té uns 150 treballadors, el que suposen uns 30 treballadors menys que fa una dècada, la qual cosa afegeix complexitat al tema. El govern espanyol va augmentar fa uns anys la jornada setmanal dels funcionaris dels consistoris, des de les 35 fins a les 37,5 hores setmanals. Un decret del president espanyol, Pedro Sánchez, ha revertit la mesura, tot i que deixa a decisió dels consistoris aplicar-la.

També et pot interessar:

"La xarxa de fibra òptica de la Generalitat arribarà a la costa del Baix Penedès" "El nou fitxatge de Manuel Valls haurà de votar al Vendrell a les municipals"