Els treballadors de l'Hospital del Vendrell se sumen a la vaga de la sanitat concertada

La vaga es farà els dies 3, 4 i 5 d'abril, mentre que l'acampada al hall durarà tot el dijous
Una protesta dels treballadors de l'Hospital del Vendrell. | M.G.

 

ACTUALITZACIÓ 20.00 h

Els sindicats convocants de la vaga a la sanitat concertada —CCOO, UGT i SATSE— han informat, a través d'un comunicat, que queda postposada fins els dies 18, 19 i 20 de juny, com a resposta a la convocatòria d'una mesa de negociació del conveni del sector.

 

El comitè d'empresa de l'Hospital del Vendrell ha anunciat aquest dilluns que se suma a la vaga convocada pels centres de la sanitat concertada pels dies 3, 4 i 5 d'abril. El personal del centre sanitari vendrellenc secundarà la vaga de tres dies, i també farà una acampada de protesta a l'entrada de l'Hospital, que començarà a les deu del matí del dijous dia 4 i s'estendrà durant tot el dia i la nit, fins al divendres 5 d'abril al matí.

 

Després, el divendres a les deu del matí està previst que el personal surti en direcció a la plaça Vella del Vendrell, on faran una concentració al davant de l'Ajuntament. Aquesta aturada de la sanitat concertada va ser anunciada el passat mes de febrer pels sindicats majoritaris, UGT, CCOO i SATSE. El comitè d'empresa de l'Hospital del Vendrell ha apuntat que esperen que hi hagi un seguiment important de l'aturada d'aquesta setmana.

 

Demanen que es tingui en compte la sanitat concertada

Els motius de la vaga són els que venen explicant des de fa temps, i estan relacionats amb la situació de retallades i manca de recursos que pateixen. Tal com van apuntar en el seu moment des del comitè d'empresa, les inversions a la concertada estan congelades des del 2008 i els professionals han patit retallades de sous, quan la càrrega de feina no ha fet més que augmentar. Per això demanen a la Generalitat que la reestructuració de la sanitat tarragonina també tingui en compte la concertada, no només la sanitat pública.

 

Ja al passat novembre es van fer diversos actes de protesta, com ara talls a l'N-340 o aturades parcials de serveis no urgents, com ara les consultes i els quiròfans. Davant aquesta convocatòria de vaga de la sanitat concertada, la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat que el conveni del SISCAT aprovat el novembre passat representa un «salt qualitatiu» per tancar una etapa definitiva de «males notícies i retallades» en aquest sector.

"El Vendrell recull fotografies antigues de Coma-ruga per a una exposició" "ATENCIÓ: Calafell vol limitar l’obertura de clubs cannàbics"