Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Un detingut per tràfic de drogues al barri de Bonavista, a Tarragona

ALERTA

Els Mossos d'Esquadra detenen dues persones a Vila-rodona per tràfic de drogues

El Vendrell va acabar el curs amb 53 casos d'absentisme escolar

El percentatge es va reduir en quatre punts des de l'inici del curs
La zona escolar del Vendrell. | Ajuntament del Vendrell

 

El Vendrell va finalitzar el passat curs escolar 2017-2018 amb un total de 53 casos d'absentisme escolar als quatre instituts de secundària del municipi, xifra que representa un 3% de tots els alumnes matriculats. Aquesta xifra va significar una reducció de quatre punts respecte a la que hi havia a principis del mateix curs. En aquell moment eren 122 els casos d'absentisme escolar, un 7% del total d'alumnes.

 

Des de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament del Vendrell valoren de forma positiva els resultats obtinguts al llarg del curs, encara que creuen que cal seguir potenciant certs aspectes importants, com són «la conscienciació de les famílies i la creació de noves estratègies en matèria de prevenció de l'absentisme». Per al nou curs que acaba de començar, la regidoria ha previst continuar amb la campanya de sensibilització sobre la importància d’anar a escola.

 

Tríptics, un Consell Municipal i un protocol contra l'absentisme

Per això, s'oferirà als alumnes i les seves famílies diferents tríptics informatius sobre les conseqüències que comporten la falta d'assistència als instituts, i de quina manera actua l'administració en aquests casos. Des del consistori es recorda que el terme absentisme escolar fa referència a la no assistència a classe de manera no justificada per part de l’alumnat en edat d’escolarització obligatòria, és a dir, fins als 16 anys, en aquells centres on estan matriculats.

 

L’absentisme amaga, moltes vegades, problemes socials més greus que necessiten una intervenció coordinada de diversos professionals. Amb aquest objectiu es va crear al Vendrell una Comissió Municipal d'Absentisme Escolar i es va impulsar un protocol per garantir el compliment de l'escolaritat obligatòria. En el projecte hi prenen part els diferents centres educatius del municipi, l'àrea d'Educació, l'àrea de Joventut, els Serveis Socials, la Policia Municipal, la inspecció educativa i les famílies dels alumnes. Amb aquest protocol es vol fer una detecció precoç per tal de poder intervenir eficaçment davant aquestes situacions.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris