L'art de la pedra seca tindrà un protagonisme destacat a les jornades RECERCAT.

El Vendrell acull unes Jornades de Cultura i Recerca Local que es faran en format digital

El vendrellenc Josep Maria Inglés Rafecas és un dels guardonats dels premis RECERCAT 2020

El Vendrell acollirà entre els dies 29 i 31 d'octubre les 16es Jornades de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana (RECERCAT). La situació actual de la pandèmia del coronavirus ha obligat a fer una edició majoritàriament en format digital, en què l'únic acte presencial serà l'entrega dels premis RECERCAT que tindrà lloc a l'Auditori del Tívoli el divendres 30 d'octubre a les 18.30 hores.

En aquest acte, en què es requereix reserva prèvia, rebrà un dels guardons el vendrellenc Josep Maria Inglés Rafecas, per la seva trajectòria en l'àmbit de la recerca local. Els diferents actes digitals programats han estat elaborats per l'Arxiu Comarcal del Baix Penedès, l'Institut d'Estudis Penedesencs, els Amics de l'Orgue del Vendrell i el Grup de Pedra Seca de Sant Vicenç de Calders.

Exposicions, audiovisuals i presentacions

Entre ells hi ha exposicions sobre els 20 anys de l'Associació d'Història Rural, sobre el músic i compositor vendrellenc Benvingut Socias o la industrialització contemporània al Segrià Nord. També es podrà veure un audiovisual sobre l'art de la pedra seca i es faran diferents presentacions a través de la plataforma Zoom. El programa complet es pot consultar en aquest enllaç.


Comentaris