MINUT A MINUT

❗️ Aixequen el tall de l'AP-7 a Tarragona però es manté el bloqueig de les vies del tren a Reus

El Vendrell adjudica les obres d'ampliació de l'illa de vianants per 1,2 milions d'euros

Les obres duraran aproximadament set mesos
El carrer del Doctor Robert del Vendrell. | Ajuntament del Vendrell

 

La Junta de Govern Local del Vendrell ha aprovat aquest dilluns 13 de maig l'adjudicació del contracte d'obres del projecte d'ampliació de l'illa de vianants als carrers del Doctor Robert, Prat de la Riba, Sant Magí i Nord. Aquesta esperada obra servirà per renovar completament el paviment, els serveis urbans, la senyalització i el mobiliari urbà en aquests carrers del centre de Vendrell.

 

Sense calendari definit

Les obres han estat adjudicades a l'empresa Artífex Infraestructuras SL, per un import d'1,2 milions d'euros, amb IVA inclòs. La durada que es preveu és de set mesos, tot i que encara no s'ha definit el calendari d'actuació. Fa uns mesos es va apuntar a la possibilitat que les obres es fessin després de l'estiu, tot i que segurament ja serà el nou govern el que acabi de definir els terminis.

 

L'Ajuntament del Vendrell ha apuntat que aviat convocarà els veïns a una reunió informativa per concretar aquest calendari i la data d'inici dels treballs. Les obres estan incloses dins el projecte cofinançat per la Diputació de Tarragona en el marc del Pla d'Acció Municipal del 2017. La subvenció rebuda és de 150.000 euros, tot i que el consistori està treballant per aconseguir una nova subvenció que complementi la primera. La resta de diners provenen del cànon pagat per la nova empresa d'aigües del Vendrell.

 

Activitat pedagògica del FEDER

Per altra banda, des de l'Ajuntament del Vendrell s'han fet dues accions per difondre el projecte FEDER de renovació del centre de Coma-ruga, previst després de l'estiu. Una s'ha fet entre els alumnes de primària de les escoles Secallets i Pla de Mar, d'aquest nucli, sota el nom de 'La platja de Coma-ruga'. Amb l'acció s'explicava als alumnes l'evolució del barri, perquè aprenguessin a identificar els espais que li donen identitat.

 

La segona acció de difusió ha estat la recopilació de fotografies antigues d’espais emblemàtics de Coma-ruga, per reunir documentació gràfica des de principis de segle XX fins a la dècada dels setanta. Totes les postals i una selecció de les fotografies aportades per particulars estaran exposades a la Fira Turismar 2019, que se celebrarà del 21 al 24 de juny, a Coma-ruga.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris