Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Vendrell inaugura aquest dissabte el carrer de l'1 d'octubre

El canvi de nom del carrer de General Prim es va aprovar fa onze mesos al ple municipal
El carrer del General Prim, el dia 1 d'octubre del 2017. | BP Diari

 

El Vendrell inaugurarà aquest dissabte 29 de setembre el carrer de l'1 d'octubre, nom amb què passarà a ser conegut el fins ara carrer del General Prim. Aquest canvi va ser aprovat al ple municipal del 31 d'octubre del 2017, fa gairebé onze mesos, amb la particularitat que l'abstenció del grup municipal del PP del Vendrell va permetre que el punt s'aprovés per la mínima. El PP va assegurar posteriorment que el seu vot havia estat un error.

 

La decisió de batejar el carrer del General Prim amb el nom d'1 d'octubre es deu al fet que en aquesta via hi havia un dels col·legis electorals del Vendrell el dia del referèndum, el del Casal Cívic. Va ser el col·legi on es va concentrar el vot les últimes hores del dia 1, amb una multitud de gent congregada a l'exterior per si feien acte de presència les forces policials. Al final no va ser així, i el Casal Cívic va acabar acollint les urnes de tot el municipi i és el lloc on es va dur a terme el recompte dels vots.

 

Dins els actes de commemoració de l'1-O

Tot i que s'ha fet esperar, el canvi es farà finalment aquest dissabte coincidint amb la commemoració del primer aniversari de l'1 d'octubre. L'ANC del Vendrell, Òmnium del Baix Penedès i el CDR del Vendrell han organitzat diversos actes durant tot el cap de setmana, com ara la projecció del documental '1-O' el divendres 28. El dissabte, es farà una cercavila que sortirà del carrer dels Cafès i acabarà al fins ara carrer del General Prim, on es descobrirà la nova placa. Es preveu que operaris municipals l'hagin posat a primera hora del matí.

 

El canvi de nom d'aquest carrer es va aprovar amb set vots a favor del PDeCAT, ERC, Som Poble i el regidor no adscrit, sis vots en contra de Cs i PxC i vuit abstencions, de PSC, Sí Se Puede, i el PP. El PP va manifestar que intentaria esmenar la seva errada aturant el canvi de nom a les comissions on es tractava la modificació del carrer. No se n'ha sortit. 

 

 

 

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris