Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Una dona, hospitalitzada en estat lleu per l'incendi d'una cuina a Tarragona

El Vendrell vol controlar la trentena de colònies de gats que hi ha al municipi

S'ha fet un repartiment de pinso i aviat començaran les esterilitzacions

 

Dues col·laboradores, amb el pinso per a gats de carrer. | Ajuntament del Vendrell

 

L'Ajuntament del Vendrell, a través de la regidoria de Protecció Animal, ha posat en marxa diferents accions que tenen com a objectiu controlar les colònies de gats que hi ha al municipi. Segons el consistori, actualment hi ha una trenta de colònies de gats a tot el Vendrell. Una d'aquestes accions ha estat el repartiment de pinso per a gats que han fet els ciutadans que ajuden a tenir cura i a controlar aquestes colònies. Els voluntaris amb els quals compta l'Ajuntament són actualment una cinquantena.

 

Aviat, segons la regidoria, es començarà a contactar amb aquests col·laboradors per iniciar les esterilitzacions, un procés clau per «poder tancar les colònies i fer disminuir el nombre d'animals que viuen al carrer», apunten des del consistori. El regidor de Protecció Animal, Rafel Gosálvez, ha agraït «la gran tasca d’aquestes persones que, de forma voluntària, col·laboren a controlar i tenir cura de les colònies de gats ferals». A més d’alimentar els felins, moltes d’elles col·laboren en les esterilitzacions i en tenen cura quan estan malalts.

 

Prop d'un centenar de colònies de gats a Calafell

Les actuacions de l'Ajuntament del Vendrell van en la línia de les que ha impulsat l'Ajuntament de Calafell. Al municipi veí, però, les colònies de gats detectades són molt més nombroses, i podrien arribar al centenar. Fa poc, el consistori calafellenc va lliurar el carnet d'alimentador de gats de carrer a uns 50 calafellencs, que són els que s'encarreguen de controlar aquestes colònies. També està previst iniciar una campanya d'esterilització en aquest municipi.

 

Calafell va posar en marxa fa uns mesos la regidoria de Qualitat de Vida Animal, en la qual s'emmarquen les accions per controlar les colònies de gats ferals de carrer. Una de les actuacions que vol engegar la nova regidoria és la d'impulsar un refugi per a gats i gossos, que podria tenir un abast comarcal. El projecte per fer aquest refugi l'ha elaborat la Fundació Santa Teresa del Vendrell.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris