Un professional sanitari protegit a punt d'entrar en contacte amb un malalt de coronavirus a l'Hospital Clínic

El Vendrell detecta un repunt de casos de coronavirus durant els primers dies d'agost

La tendència a la resta del Baix Penedès segueix a la baixa

El Vendrell ha detectat un repunt de casos de coronavirus durant la primera setmana del mes d'agost. Segons dades ofertes pel Departament de Salut, i obtingudes a través de les Àrees Bàsiques de Salut (ABS), la capital del Baix Penedès ha notificat disset positius durant els últims set dies, el que suposa que s'han doblat els casos respecte als vuit que s'havien detectat la setmana anterior.

Això ha situat el Vendrell en la franja taronja de risc moderat, tot i que cal puntualitzar que en poblacions amb pocs casos de coronavirus —com és el cas del Vendrell— les fluctuacions són constants i no indiquen que existeixi realment un risc de brot elevat. De fet, la capital del Baix Penedès ja va tenir un increment de casos la tercera setmana de juliol, a causa d'un brot detectat a Coma-ruga, però aquest es va poder controlar, i els casos van tornar a baixar a finals de juliol.

Casos aïllats, sense brots

L'actual augment no es deu, segons ha explicat l'Ajuntament del Vendrell a aquest mitjà, a cap brot concret, sinó que hi ha hagut un degoteig de casos aïllats, alguns dels quals han estat de gent que ha arribat de fora. Les dades del Departament de Salut arriben fins al dia 8 d'agost, ja que sempre s'exclouen els últims tres dies perquè hi ha retards en les notificacions.

Amb dades d'aquest mateix dimarts 11 d'agost al matí, facilitades per l'ABS del Vendrell a l'Ajuntament, els casos dels últims set dies són tretze, amb el qual podria ser que la tendència ja s'hagués començat a revertir. Des del consistori sí que preocupa més, en canvi, que una població tan propera com Vilafranca hagi hagut de començar a fer un cribratge massiu per l'augment de casos. La capital de l'Alt Penedès va detectar fins a 70 casos en una setmana, raó per la qual es va prendre aquesta decisió.

Tendència a la baixa a la resta de la comarca

La situació a la resta del Baix Penedès es manté estable, i amb una tendència a la baixa, similar a com estava fa una setmana. Calafell ha detectat sis casos els últims set dies, que són els mateixos que la setmana anterior. Al Baix Penedès interior hi ha hagut un sol cas en l'última setmana, igual que set dies enrere. Cunit, que forma part de la regió sanitària del Garraf, ha notificat sis positius l'última setmana, una xifra lleugerament superior a la setmana anterior.

Sense morts i amb una bona situació a les residències

La situació actual també presenta bons indicadors pel que fa a les residències de la comarca, que segueixen lliures de coronavirus des de principis del mes de juny. El mateix passa amb les defuncions, ja que l'última es va notificar a mitjans del mes de juny. El Baix Penedès va patir 100 defuncions pel coronavirus entre el març i el juny, però no n'hi ha hagut cap més els últims dos mesos.


Comentaris