Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Vendrell ha atès 49 dones per maltractaments aquest 2018

La majoria tenen edats compreses entre els 30 i els 50 anys
Imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Els Serveis Socials i el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l'Ajuntament del Vendrell han atès fins al mes d'octubre d'aquest 2018 un total de 49 dones per casos de maltractaments. Són xifres que s'han ofert aquest dimecres 14 de novembre, en la presentació dels actes pel Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones, que és el pròxim 25 de novembre.

 

Aquests 49 casos comprenen diferents tipus de maltractaments, siguin físics, psicològics o econòmics, i són una xifra similar a la dels últims anys. Pili Candaliza, cap de polítiques de gènere i igualtat de l'Ajuntament, destaca que la majoria de dones que busquen atenció per aquestes situacions «tenen entre 30 i 50 anys, el col·lectiu de gent gran no té l'hàbit de recórrer a aquest servei, mentre que els més joves poden veure les situacions de maltractament com una cosa transitòria».

 

Incidir en el col·lectiu més jove

Precisament, els esforços del consistori i el SIAD s'han posat els últims anys en arribar al col·lectiu de noies més joves, «que en general els costa apropar-se als serveis». Candaliza destaca que es fan moltes xerrades a instituts tractant temes com «el control que es fa sobre la parella a través dels telèfons mòbils o les preguntes sobre amb qui ha estat», unes situacions que, segons Candaliza, «s'estan normalitzant».

 

A banda de les 49 dones ateses per algun tipus de maltractament, el SIAD ha atès fins a 69 dones per donar diferents orientacions. En total hi ha hagut 49 atencions psicològiques i 28 jurídiques. El pis d'acollida per a dones maltractades, en canvi, ha tingut un descens de l'activitat, ja que només hi ha hagut de passar una dona en tot el 2018. L'aplicació de mòbil per denunciar l'assetjament, que la policia va impulsar el passat juliol, tampoc ha registrat encara cap alerta real. 

 

Acte oficial el dia 23 de novembre

De cara al 25-N, l'Ajuntament ha preparat diferents actes, destacant el del divendres 23 de novembre al Centre Cívic l'estació a les 19.30 hores. Allà es farà la lectura del manifest i una encesa d'espelmes. També s'han programat diferents xerrades i tallers que es faran els dies 26 i 27 de novembre i 3 i 4 de desembre, a les 19.00 hores, al Centre cívic l’Estació, sota el títol global de 'Batecs'.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris