Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Vendrell reivindica la figura del músic Benvingut Socias

S'estrena un audiovisual sobre el compositor vendrellenc
Presentació dels actes en homenatge a Benvingut Socias. | BP Diari

 

El Vendrell vol seguir reivindicant la figura del músic i compositor Benvingut Socias (1877-1952), i s'han preparat una sèrie d'actes coincidint amb l'aniversari del seu naixement, organitzats conjuntament pels Amics de l’Orgue del Vendrell i l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, en col·laboració amb l’Ajuntament del Vendrell. Tal com ha apuntat la directora de l'Arxiu Comarcal, Nati Castejón, Benvingut Socias segueix sent «un gran desconegut» tot i haver tingut una carrera musical important tant a Catalunya com a l'estranger.

 

L’obra de Benvingut Socias inclou des de composicions religioses fins a sardanes, música de cambra i composicions musicals per acompanyar textos poètics d’autors catalans. L’acte principal d’homenatge es farà el divendres 19 d’octubre, a les 20.30 hores, a l’Auditori del Tívoli. Primer es farà la conferència 'Infància i joventut de Benvingut Socias', a càrrec de Nativitat Castejón. El fons documental de Benvingut Socias va ser cedit a la Generalitat de Catalunya el 2017 i es troba dipositat a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès. Aquest compta amb la seva obra musical, així com la seva correspondència, un diari personal o un llibre copiador de cartes, entre altres.

 

Audiovisual 'Del Tancat de la Plana al món'

Després es farà l’estrena de l’audiovisual 'Del Tancat de la Plana al món, homenatge a Benvingut Socias', obra de Carlota Baldrís, guanyadora del primer premi del primer Concurs Benvingut Socias de composició per a gralla i orgue. Aquest serà un resum de la vida de Benvingut Socias amb música i imatges. Per acabar l’acte s’oferirà un concert de 'Peces de joventut' de Socias, interpretades al piano per Àlex Jordi i Jordi Pascual i amb la veu de la soprano Griselda Ramon.

 

Igualment, segueix obert encara el termini per presentar composicions al segon Concurs de composició Benvingut Socias, que es podran fer arribar fins al 3 de desembre. Des de l’Associació d’Amics de l’Orgue s’ha valorat positivament el ressò que està tenint aquesta convocatòria, per a la qual ja han rebut diverses composicions. D’altra banda, i fins a finals d’any, l’Associació ha programat dos concerts més. L’un serà el dia 16 de novembre a càrrec de Francesc Sans, cornamusa, i Josep Mateu, orgue. L'altre serà el dimecres 5 de desembre i anirà a càrrec del Ço del Botafoc, acompanyats de la narradora Paulalba i els seus poemes de Nadal.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris