GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Vendrell posa menjadores al carrer per les colònies de gats

Actualment hi ha identificades unes 30 colònies amb prop de 2.000 gats en total

 

Imatge d'arxiu d'una colònia de gats.   | EFE

 

L'Ajuntament del Vendrell, a través de la regidoria de Governació, ha informat que ja s'han començat a posar menjadores al carrer per a les colònies de gats. La primera s'ha ubicat al carrer de Mercè Rodoreda, al nucli del Francàs, i en els pròxims mesos es preveu posar-ne més a diferents llocs del municipi, sempre a prop d'on hi ha les colònies. «És una manera d'ordenar les colònies de gats i evitar problemes d'higiene relacionats amb el menjar que se'ls dona», ha explicat el regidor en funcions de Governació, Rafel Gosálvez.

 

Les menjadores tenen forma de caixa i, al seu interior, contenen una zona per posar el pinso i un abeurador amb aigua. La iniciativa s'està fent en col·laboració amb Protecció Civil. Actualment al Vendrell hi ha unes 30 colònies de gats localitzades, amb un total de 2.000 gats de carrer en totes elles. Des de l'Ajuntament van impulsar fa uns anys la figura dels alimentadors de gats, que són els que controlen el menjar que se'ls dona a les colònies. Al Vendrell hi ha uns 50 col·laboradors.

 

Avisar dels animals perduts a través del mòbil

Aquesta mateixa setmana, l'Ajuntament del Vendrell també preveu posar en marxa un nou apartat a l'aplicació de mòbil 'eV ALERTA' de la Policia Municipal mitjançant el qual es podrà avisar quan es vegin gossos abandonats o perduts a la via pública. La nova pestanya de l'aplicació permet fer una fotografia a l'animal i enviar-la junt amb la seva geolocalització, de manera que la policia sap el lloc exacte on està aquell animal.

 

Rafel Gosálvez va recordar, en la presentació d'aquest nou servei, que el problema dels gossos abandonats al carrer és molt notori especialment a l'època d'estiu o els caps de setmana. L'any passat, des de la policia local ja van avisar d'un repunt d'animals abandonats al carrer que es va produir les primeres setmanes d'estiu. Un dels casos fins i tot va ser captat per una càmera de seguretat d'una empresa.