Platja del Vendrell

El Vendrell farà una ordenança per regular els pisos d'ús turístic

El consistori no es marca terminis per tenir-la a punt, com volia ERC-Som Poble

L'Ajuntament del Vendrell farà una ordenança per regular els habitatges d'ús turístic al municipi. Al ple del passat dimecres 30 de desembre es va debatre una moció d'ERC-Som Poble on es proposava fer aquesta regulació, per garantir aspectes com que en aquests pisos hi hagi un aforament concret, una bona convivència amb els veïns i un telèfon de contacte de la propietat, entre d'altres.

Tot i que tots els partits estaven d'acord en la proposta, el govern la va rebutjar perquè no estava d'acord amb el punt dos, que fixava un termini màxim de sis mesos perquè una comissió elaborés aquesta normativa, amb la idea que ja pogués estar en funcionament a l'estiu. Des del govern van rebutjar posar cap termini i la proposta no va prosperar.

Aprovada l'esmena del govern

En canvi, el mateix govern va presentar una esmena on es mantenia només el primer punt de la moció, mentre que s'eliminava el segon. Aquesta va ser aprovada amb els dotze vots a favor l'equip de govern, però amb els vots en contra de Primàries i ERC-Som Poble, que havien estat els que l'havien portat al ple. Des del govern van assegurar que ja es treballava en aquesta normativa.

A les ordenances fiscals aprovades per l'any 2021 també hi ha un increment del preu per obtenir la llicència pels pisos turístics. Si fins ara aquesta llicència costava 150 euros, a partir d'aquest any 2021 en costarà 200.