El Vendrell farà un ple sobre l'estat de la vila el mes de novembre

Serà el primer cop que es fa un ple d'aquestes característiques al Vendrell
Imatge d'un ple recent de l'Ajuntament del Vendrell. | BP Diari

 

L'Ajuntament del Vendrell celebrarà un ple municipal sobre l'estat de la vila durant el mes de novembre. Així es va certificar a la Junta de Portaveus del passat 19 d'octubre, segons ha informat el grup municipal d'ERC a la Xarxa Vendrellenca. Aquesta és una opció que el Reglament Orgànic Municipal (ROM), al seu article 14, estableix que es pot fer cada any, però que al Vendrell, fins ara, no s'havia fet.

 

Fa unes setmanes, la Xarxa Vendrellenca va demanar que es fes aquest ple a principis del mes de desembre, per la qual cosa van oferir una proposta de moció als grups municipals perquè la portessin al ple del passat dimarts. ERC la va presentar i va entrar a l'ordre del dia del ple d'octubre però, com que la Junta de Portaveus va acordar celebrar aquest ple el mes de novembre, els republicans la van acabar retirant el dilluns.

 

Un ple similar al debat de l'estat de la nació

El ple de l'estat de la vila ha de servir per debatre diferents aspectes de la situació en què es troba el municipi i la tasca que s'ha fet des del consistori durant l'any. És un ple similar al debat de l'estat de la nació que se celebra al Congrés dels Diputats. Tot i que encara no hi ha una data confirmada, un dels dies que es contempla per a fer-lo és el dissabte 17 de novembre al matí. Tampoc està decidit el lloc on es farà, tot i que des de la xarxa Vendrellenca apostaven per l'Auditori del Tívoli.

 

La mateixa Xarxa Vendrellenca s'ha mostrat satisfeta pel fet que s'acabi celebrant aquest ple, que voldrien que fos anual, i celebren «haver aportat el nostre gra de sorra» perquè la proposta hagi acabat sent una realitat. Quan se celebri el ple sobre l'estat de la vila quedaran tot just sis mesos per les eleccions municipals del 2019, amb el qual la iniciativa pot acabar servint tant per repassar la tasca feta durant aquest mandat com per impulsar la precampanya dels diferents partits.