Ramadà.

Pel Vendrell Primàries demana la dimissió de la regidora de Policia per la polèmica de la pregària

Des del partit no entenen per quin motiu la policia no va actuar des del primer moment

La polèmica per la crida a l'oració que es va fer el passat divendres a la carretera de Valls del Vendrell encara cueja. Des del partit Pel Vendrell Primàries han avançat que presentaran una moció al pròxim ple municipal en la qual demanen la dimissió de la regidora de Policia i Protecció Civil, Mari Luz Ramírez, per aquest assumpte. 

A la moció, la formació que encapçala Josep Maria Llasat apunta que hi ha diversos aspectes sobre el comportament de la policia en l'acte del divendres que són «inexplicables». Per exemple, que si la crida a l'oració s'havia de fer des d'un domicili privat, tal com va explicar a posteriori l'alcalde, Kenneth Martínez, per quin motiu la policia no va actuar quan van veure que es posava «un potent equip de so a la vorera» i per què no van avisar als organitzadors que no es podia fer des de la via pública.

«Un greu atemptat contra la salut pública»

Primàries tampoc entén per què els agents no van fer tornar la gent als seus domicilis abans de començar la pregària, o no es va fer servir la megafonia per advertir-los. Des del partit consideren que els fets de passat divendres van suposar «un greu atemptat contra la salut pública de tots els vendrellencs» i «una burla per tots aquells que, des de fa cinc setmanes, estan aguantant estoicament el confinament als domicilis».

Pel Vendrell Primàries acaba lamentant que la difusió del vídeo per nombrosos mitjans de comunicació de tot l'estat «ha donat una imatge extraordinàriament negativa del Vendrell, amb els costos que això tindrà». L'alcalde, Kenneth Martínez, va assegurar el passat diumenge que s'identificaria i se sancionaria les persones que van incomplir el confinament