El Vendrell renova les subvencions pels quatre casals de gent gran

La ciutat també acull la presentació del nou llibre de Til Stegmann
L'acte de signatura del conveni amb les entitats de gent gran del Vendrell. | Ajuntament del Vendrell

 

L'Ajuntament del Vendrell ha renovat els convenis per a les subvencions que reben els quatre esplais municipals de gent gran de la ciutat, en un acte que ha tingut lloc aquest dilluns 4 de febrer al matí. L'alcalde, Martí Carnicer, i el regidor de la Gent Gran, Rafel Gosálvez, han corroborat el conveni junt amb els representants de l'Associació de Gent Gran del Vendrell, l'Associació de Gent Gran del Tancat, l'Associació de Jubilats i Pensionistes del Vendrell i l'Associació de Jubilats i Pensionistes dels barris marítims

 

Amb el conveni, el consistori renova la col·laboració amb el finançament de les activitats que aquestes entitats realitzen per a la gent gran. Durant la signatura dels convenis, els representants dels esplais s'han mostrat satisfets pel bon funcionament dels equipaments i per la programació d'activitats que s'hi duen a terme. Martí Carnicer, per la seva part, ha destacat la importància d'aquests centres, «ja que són espais que afavoreixen la convivència i la integració de les persones grans del Vendrell». El conveni era per les subvencions del passat any 2018.

 

Til Stegmann presenta el seu llibre al Vendrell

Per altra banda, i sense marxar de l'àmbit del Vendrell, aquest dimecres 6 de febrer hi ha una nova xerrada inclosa en els 'Diàlegs per a una República' que impulsen l'ANC del Vendrell i Òmnium Cultural del Baix Penedès. En aquest cas, el protagonista serà l'activista alemany Til Stegmann, que és catedràtic de filologia romànica, professor de literatura i catalanòfil alemany. Stegmann presentarà el seu llibre 'Servir Catalunya des d’Alemanya' a les 20.00 hores al Centre Cívic l'Estació.

 

Til Stegmann va ser el fundador la més gran Biblioteca Catalana del centre d’Europa i ha publicat també el llibre 'Catalunya vista per un alemany', llegit i comentat per desenes de milers de catalans. L'activista és Creu de Sant Jordi, i ha rebut el Premi Ramon Llull, el Premi Pompeu Fabra i el Premi Crítica Serra d'Or. 'Servir Catalunya des d’Alemanya', una biografia escrita en català, mostra a una persona plena de vitalitat, amb de ganes d’aventura i delerosa de comunicar-se amb el lector, portant-lo per peripècies divertides i fins i tot increïbles. L’obra ha estat publicada per Pagès Editors. Els 'Diàlegs per a una República' han portat al Vendrell a Meritxell Borràs o Elisenda Paluzie, entre d'altres.