Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Vendrell suspèn el ple de l'estat de la vila pels requeriments de Som Poble

Som Poble demana que la convocatòria es faci per Junta de Portaveus, tal com marca el ROM
Exterior de l'Ajuntament del Vendrell. | BP Diari

 

L'Ajuntament del Vendrell ha suspès a última hora el ple de l'estat de la vila que s'havia de celebrar, per primera vegada, aquest dissabte 17 de novembre. La raó, segons ha explicat l'alcalde, Martí Carnicer, ha estat el requeriment presentat pel grup municipal de Som Poble perquè aquest ple es convoqui a través de la Junta de Portaveus, tal com marca l'article 14 del Reglament Orgànic Municipal (ROM). 

 

El ple d'aquest dissabte no es va convocar per Junta de Portaveus, sinó que es va fer a través d'una reunió de portaveus el passat 19 d'octubre, on hi van assistir tots els grups municipals excepte Som Poble. Martí Carnicer ha explicat que la Junta de Portaveus «no s'ha constituït mai» a l'Ajuntament del Vendrell, i que això porta uns tràmits que farien «retardar la celebració del ple de l'estat de la vila». Per això, a la reunió de portaveus es va proposar que fossin els mateixos portaveus els que convoquessin el ple, una cosa que «tots els grups van acceptar per unanimitat».

 

Constituir la Junta de Portaveus i nomenar un secretari

Som Poble, però, no ha acceptat aquesta possibilitat, ja que creu que «pot comportar conseqüències legals». Per això, en una roda de premsa el passat dimarts ja van avançar que estudiarien presentar un recurs per demanar que no es fes el ple aquest dissabte. Finalment, Carnicer ha acabat suspenent el ple, apuntant que «si un sol regidor expressa que vol seguir el ROM, això és el que cal fer». Tot i això, el batlle ha lamentat que l'únic efecte pràctic d'aquesta decisió és «que es retarda el ple de l'estat de la vila», un ple que l'alcalde considera que calia fer «de forma relativament ràpida perquè després el calendari es complica», en referència a les eleccions municipals del mes de maig.

 

Des del govern municipal han explicat que el següent pas serà constituir la Junta de Portaveus i nomenar el secretari d'aquesta, tot i que, per fer-ho, s'ha d'analitzar si la regulació dels articles 64 i 65 del ROM és suficient. Tot plegat fa que el govern no pugui dir quan es farà el ple de l'estat de la vila, tot i que Eva Serramià, primera tinent d'alcalde, ha apuntat que, probablement, «ja serà l'any vinent». 

 

Escollir nova data i el desenvolupament del ple

La Junta de Portaveus, doncs, serà l'encarregada de triar el nou dia, l'hora i el desenvolupament que haurà de seguir el ple de l'estat de la vila. A efectes pràctics, des de l'Ajuntament del Vendrell destaquen que les úniques diferències entre convocar el ple a través de la Junta de Portaveus o en una reunió com s'havia fet ara és que a la Junta hi haurà un secretari que aixecarà acta, i els portaveus que cobrin per assistència podran rebre una remuneració, si no han arribat al seu topall. 

 

A la roda de premsa del passat dimarts, Som Poble va expressar la seva oposició al ple de l'estat de la vila que s'havia acordat per aquest dissabte, apuntant que no hi havia prou participació de la ciutadania i que s'havia convocat a correcuita. El portaveu del partit, Ruben Suan, va definir aquest ple de «paripé» de l'equip de govern «perquè no es pugui dir que han estat incomplint el seu propi reglament».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris