Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Vendrell aprofita terra de les riuades per a l'esplanada del Botafoc

També s'han obert canals a la sorra de la platja per desaiguar la zona del Brisamar
La terra de les riuades s'està aprofitant per a la zona del Botafoc. | BP Diari

 

L'Ajuntament del Vendrell segueix treballant per netejar les zones afectades per les riuades i els aiguats de la setmana passada. Tal com va explicar el regidor de Via Pública, Josep Marrasé, al ple d'aquest passat dimarts, el consistori està reaprofitant part de la terra acumulada a la llera de les rieres per a la zona del Botafoc. «Es tracta de terra i sauló que reubiquem a l'esplanada del Botafoc, on teníem una necessitat de terra, i així l'Ajuntament s'estalvia el cost de comprar-la, i només cal pagar el transport», va apuntar Marrasé.

 

D'aquesta manera, la terra que es retira de llocs com l'encreuament del torrent del Lluc i la riera de la Bisbal es porta en grans camions cap a l'esplanada del Botafoc. Les tasques de neteja s'han fet en llocs com l’avinguda de la Generalitat, a l’altura del carrer de Llebeig, al pont dels Masos i sota el pont de ferrocarrils de la carretera de Sant Salvador al Vendrell. També s’han netejat molts carrers per acumulació de sorres, pedres i fulles dels arbres arrossegats per l’aigua.

 

Neteja dels embornals i de la runa de les platges

Altres actuacions que s'estan fent són el desembossament dels embornals i les cunetes de tots els sectors, per permetre així la captació d'aigua en les futures pluges. També s’han obert canals a la sorra de la platja per treure l'acumulació d’aigua en els carrers de la zona del Brisamar, a Coma-ruga, on posteriorment s’hi ha fet una neteja mecànica i amb aigua a pressió.

 

Les riuades de la setmana passada van causar l'acumulació de plàstics i restes orgàniques a les platges, des de la desembocadura de la riera de la Bisbal i fins al port de Coma-ruga. Des de la regidoria han apuntat que, tot i que les tasques són laborioses, s'espera que la platja estigui en bones condicions de cara al pròxim pont de Tots Sants, on s'esperen molts visitants a les platges vendrellenques.

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris