Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Vendrell decideix la ubicació definitiva de les terrasses de la plaça Nova

El ple aprova la modificació de l'ordenança de terrasses
Les terrasses de la plaça Nova es quedaran a la banda esquerra. | BP Diari

 

El ple de l'Ajuntament del Vendrell d'aquest dimarts 23 d'octubre ha aprovat de forma definitiva la modificació de l'ordenança de terrasses, per tal de regular les places del nucli antic. En aquest sentit, s'ha desestimat l'única al·legació presentada durant el període d'exposició pública, feta per un establiment de la plaça Nova en relació als criteris que s'usaven per distribuir les terrasses en aquest espai.

 

El consistori ha decidit que les terrasses ocupin la zona esquerra de la plaça Nova, mirant a l'estàtua de Pau Casals, per així deixar el centre de la plaça i l'espai dret obert al pas dels vianants. De la mateixa manera, s'ha descartat que es puguin posar terrasses a la part baixa de la plaça, al costat dels edificis de la dreta, perquè per allí hi han de passar els cotxes dels veïns i els vehicles de càrrega i descàrrega, segons ha apuntat el regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez.

 

Modificació de l'ordenança per incloure les places del centre

El punt s'ha aprovat finalment amb disset vots a favor (el govern, PxC, Cs, PP i ERC) i tres abstencions (SSP i SP). L'ordenança de terrasses del Vendrell va entrar en vigor el 2016, després d'un procés d'elaboració molt llarg. El passat mes de juny es va portar al ple la modificació de la normativa per incloure-hi també les principals places del centre, com són la plaça Vella, la plaça Nova o la plaça de Francesc Macià, a causa de l'augment d'activitat referent a la restauració que estaven tenint aquests espais.

 

L'objectiu de la modificació ha estat adaptar la normativa a les característiques físiques i de mobilitat de cada plaça, sempre «amb la voluntat de fer espais urbans agradables», segons el consistori. Amb aquesta ampliació, també es vol donar una major seguretat jurídica als titulars de les autoritzacions i garantir els criteris d’igualtat d’accés, imparcialitat i proporcionalitat a tots els ciutadans.

 

El ple d'aquest dimarts també va aprovar una modificació de crèdits per, d'una banda, fer una amortització de deute per valor de 200.000 euros aprofitant el romanent del 2017 i, d'una altra banda, incorporar els efectes de la recent dissolució del patronat Municipal Auditori Pau Casals, a més d'altres canvis de partides més petites.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris