GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Dos joves violoncel·listes es reparteixen el Guardó Internacional Pau Casals

Carla Conangla i Johaness Gray són els dos intèrprets guanyadors
Marta Casals atorgant el guardó als dos guanyadors. | Cedida

 

Carla Conangla, de Sant Cugat del Vallès, i Johannes Gray, de Chicago, han estat els guanyadors de la 34a edició del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes 2018, que organitza i atorga la Fundació Pau Casals. Els dos joves intèrprets s'han imposat als altres quatre finalistes a les audicions finals celebrades aquest dilluns 26 de novembre a l'Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell.

 

Aquesta és la primera vegada que el premi s'atorga 'ex aequo', amb el qual des de l'organització han decidit fondre els 18.000 euros del primer premi i els 6.000 euros de l'accèssit i donar un premi de 12.000 euros a cadascun dels dos guanyadors. El jurat ha lliurat, també, dues mencions d’honor a Amarilis Dueñas, de Valladolid, i a Lluc Pascual, de Tèrmens, Lleida, que eren els dos candidats més joves.

 

Audicions finals obertes al públic

Marta Casals Istomin, vicepresidenta i cofundadora de la Fundació Pau Casals, a més de presidenta del jurat, ha atorgat el premi, destacant l’alt nivell i la preparació dels candidats. «Amb la gran competència que hi ha al món de la música, sobretot arreu d’Europa, rebre aquesta distinció és una oportunitat i volíem que fos per a tots dos», ha declarat la vídua de Pau Casals. Les audicions finals s'han fet aquest dilluns durant tot el matí, en sessions obertes al públic. Els sis finalistes han interpretat peces de violoncel sol o amb acompanyament de piano, durant trenta minuts, davant del jurat.

 

Més d’un centenar de persones han assistit a les audicions gratuïtes, una trentena de les quals eren estudiants de l’ESMUC, el Conservatori Superior de Música del Liceu i l'IEA Oriol Martorell de Barcelona. Acabades totes les interpretacions, el jurat s’ha reunit per deliberar i ha fet públic el seu veredicte a primera hora de la tarda. El jurat d’aquesta edició ha estat integrat per violoncel·listes de gran prestigi internacional, com Marc Coppey, Alban Gerhardt, Frans Helmerson i Arnau Tomàs, guanyador del mateix Guardó el 1991.