Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La Xarxa Vendrellenca demana que es congelin les ordenances el 2019

L'entitat es mostra contrària a l'actualització del cadastre
Exterior de l'Ajuntament del Vendrell. | BP Diari

 

La Xarxa Vendrellenca, l'entitat que aglutina diverses associacions de veïns del Vendrell, ha emès un comunicat demanant que les ordenances fiscals pel 2019 es congelin. L'associació ha fet referència a la petició feta per l'Ajuntament del Vendrell d'actualitzar el cadastre de cara al pròxim 2019, que segons el grup municipal d'ERC podria comportar un augment de l'IBI al voltant del 4%. Des de la Xarxa han mostrat la seva disconformitat amb aquesta pujada, i també han demanat que no s'apugi cap altra taxa o impost municipal.

 

«Des de la nostra organització creiem que no s’hauria d'apujar l’IBI un 4% l’any vinent, ja que la situació econòmica de la ciutadania és dolenta encara, amb molt d'atur i salaris precaris que fan que no sigui fàcil arribar a final de mes», han apuntat des de l'associació. Per aquest motiu, creuen que ara «no és el moment d'apujar els impostos i les taxes». La Xarxa tampoc veu cap necessitat d'apujar els impostos si el consistori ja es troba amb un endeutament inferior al 110%, com ha anunciat el govern que passarà a finals d'aquest any.

 

Un ple extraordinari per les ordenances fiscals

Per altra banda, la Xarxa Vendrellenca ha demanat, davant la possibilitat que no s'arribi a un acord entre els grups municipals per les ordenances, que els tributs i les taxes municipals es votin «un a un en un ple extraordinari». D'aquesta manera creuen que el govern podria explicar «la situació en cada cas i que els grups del ple decideixin què fer amb el seu vot» de forma separada. 

 

El govern local ja no va aconseguir cap suport per la seva proposta d'ordenances fiscals d'aquest 2018, on es proposava un augment en la taxa de la recollida de la brossa. Per això les ordenances van acabar congelant-se de forma automàtica. La fragmentació del ple i la proximitat de les eleccions municipals del maig del 2019 fan difícil pensar que es poden arribar a acords per l'any 2019.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris