Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La Xarxa Vendrellenca creu que no hi haurà més pressupostos participatius aquest mandat

La partida del pressupost depèn de la constitució de la nova empresa mixta d'aigües
Vista aèria del Vendrell. | Endesa

 

Des de la Xarxa Vendrellenca han mostrat el seu malestar en un comunicat pel fet que aquest 2018 tampoc hi hagi pressupostos participatius. La Xarxa destaca que al passat ple del 23 d'octubre, el seu portaveu, Antonio García, va inquirir sobre aquest assumpte al regidor de Participació Ciutadana, Ferran Trillas, al torn d'intervenció del públic. La resposta de Trillas va deixar clar, segons l'entitat, que no hi hauria pressupostos aquest 2018, i dubten que se'n puguin fer abans de les eleccions municipals del 2019.

 

A la pregunta de García, Ferran Trillas va contestar que aquesta és una partida supeditada al cànon per la creació de la nova empresa mixta d'aigües, que fa dos anys que està encallada, amb el qual no es podia tirar endavant la contractació necessària per impulsar-los. «Per fer els pressupostos participatius cal tenir un sistema de vot telemàtic i una plataforma que pugui vehicular aquests pressupostos, i tot això no ho podem contractar fins que tinguem la partida», va apuntar Trillas. 

 

Lentitud de les contractacions

Tot i que al mateix ple l'alcalde, Martí Carnicer, va apuntar que la nova empresa podia estar creada abans d'acabar aquest 2018, els terminis que segueixen les contractacions al consistori vendrellenc fan difícil pensar que els pressupostos es puguin fer abans del 2019. La Xarxa Vendrellenca tampoc creu que es facin l'any vinent, en ser «any electoral» i tenint en compte «com van de lentes les contractacions». Per això esperen que amb els comicis hi hagi «un canvi de rumb al govern local» que desbloquegi aquestes situacions.

 

El Vendrell només ha impulsat, fins ara, uns comptes participatius, el novembre del 2016, per bé que només van ser pels veïns de les platges i amb una partida de 50.000 euros, fruit d'un acord amb el PP. Tant el 2017 com el 2018, l'Ajuntament va posar una partida per fer els pressupostos participatius a tot el municipi, però no s'han pogut desenvolupar per estar supeditada a la creació de l'empresa d'aigües. 

 

El cartell que s'ha posat a la Pineda de Santa Cristina. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

 

Cartell informatiu a la Bisbal del Penedès

On sí que s'estan desenvolupant els pressupostos participatius és a la Bisbal del Penedès. Aquesta mateixa setmana, l'Ajuntament ha anunciat que ja s'estan impulsant algunes de les propostes triades pels ciutadans, com el cartell informatiu que s'ha posat a la Pineda de Santa Cristina, a l'accés del davant del restaurant. El cartell té dues funcions, informar de la prohibició de construir a la urbanització i fer saber que està prohibit orinar al carrer. A finals d'any l'Ajuntament instal·larà set fanals solars a la urbanització amb la finalitat d'il·luminar les illes de contenidors de recollida selectiva d'escombraries i les cruïlles més transitades.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris