Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Yasmin El Farhi rep la beca anual de l'Associació Musical Pau Casals

L'acte va servir per donar inici al Mes Pau Casals del Vendrell
La interpretació d'«El Cant dels Ocells», de Pau Casals. | Cedida

 

L'alumna de l'Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) del Vendrell Yasmin El Farhi s'ha endut la beca que cada any atorga l’Associació Musical Pau Casals, en reconeixement al seu progrés en els estudis musicals. L'acte d'entrega de l'ajut econòmic va tenir lloc aquest passat divendres 21 de setembre a la seu de la Asociación Cultural Andalucía García Lorca, on es va donar inici al Mes Pau Casals d'aquest any 2018.

 

Després de l'entrega de la beca, la mateixa Yasmin El Farhi, al violí, i Anna Mañé, al violoncel, van interpretar composicions de Haendel i Xostakóvitx, respectivament. Prop d'un centenar de persones van ser presents a la seu de l'associació andalusa, on hi van fer parlaments Luisa Carrillo, presidenta de l'associació García Lorca, i Jordi Lluís Guitart, per l'Associació Musical Pau Casals. 

 

La relació entre Pau Casals i Federico García Lorca

Enguany, l'acte d'obertura del Mes Pau Casals explorava les relacions entre el Mestre i el poeta Federico García Lorca. Jaume Figueras, membre de la junta de l'Associació Musical Pau Casals, va fer una xerrada sobre «Lorca i els seus amics catalans», mostrant diverses imatges de les estades que el poeta andalús va fer a Catalunya els anys 1925, 1927, 1932 i 1935. En aquestes estades va poder fer amistat amb diferents personalitats culturals catalanes, entre elles, Pau Casals, a qui va conèixer el 1935.

 

Un cop acabada la conferència de Figueras, es va llegir el «Romance de la luna, luna», que obre el 'Romancero gitano', en la seva llengua original i en versió francesa, italiana, catalana i occitana. Van prendre part en aquesta lectura Nerea Miján, Aurora Bové, Aleida Mañas i Miquel Bové. Per acabar l'acte hi va haver la interpretació, molt sentida, d’«El Cant dels Ocells», amb Yasmin El Farhi al violí, Anna Mañé al violoncel i Xavier García a la guitarra clàssica. Els actes del Mes Pau Casals s'allarguen ara fins al 28 d'octubre, amb diferents conferències i concerts.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris