ATENCIÓ

El CDR convoca noves mobilitzacions a Tarragona avui i demà

Els Pallaresos acull la 16a Trobada Gegantera aquest cap de setmana

El pròxim dissabte 18 de maig el municipi tarragoní acollirà diverses activitats amb les deu Colles Geganteres convidades
Els Pallaresos celebren la 16 Trobada de Gegants  | FACEBOOK GEGANTS DELS PALLARESOS

 

El pròxim 18 de maig, els Pallaresos acolliran la 16a Trobada Gegantera del municipi. Una desena de colles es reuniran per celebrar una jornada carregada d'activitats i diversió. La Colla Gegantera de Montbrió del Camp, la Colla Gegantera del Serrallo, la Colla Gegantera del barri del Port de Tarragona, la Colla Gegantera del Drac d'Or de l'Hospitalet de Llobregat, la Colla Gegantera de Benicarló, la Colla Gegantera de l'Institut Pere Mata, la Colla Gegantera de Sant Joan Despí, l'Associació de Gegants de Fraga, la Colla Gegantera del Catllar i l'Associació la Unió de Tarragona seran les participants.

 

A les 18.00 hores de la tarda, se celebrarà l'arribada de les Colles i la plantada dels Gegants davant del Centre Jujol. Una hora més tard, es donarà el tret de sortida a la Cercavila de Gegants pels carrers del poble. Enguany, a més, es presenta un nou recorregut, el qual passarà pels llocs més emblemàtics de la vila, com són el Carrer Major, el Carrer del Sol i l'Avinguda Catalunya, entre d'altres. Ja a les 20.30 hores del vespre, l'Ajuntament acollirà la tradicional Ballada de Gegants, la qual convidarà a tots els presents a sumar-s'hi a la festa.

La Colla està formada per aproximadament 60 persones  | FACEBOOK GEGANTS DELS PALLARESOS

 

Vador i Tiana, els Gegants de Pallaresos

Els amfitrions d'aquesta Trobada Gegantera seran el Vador i la Tiana, els primers Gegants dels Pallaresos. Els seus noms fan honor als dos patrons del poble, els quals celebren la Festa Major d'Estiu i la Festa Major d'Hivern. Així doncs, de Sant Salvador va sorgir el diminutiu de Vador; i de Sant Sebastià es va fer una adaptació al femení, sorgint el nom de Tiana. 

 

«Estan fets per gent del poble, per un grup de nanos que van impulsar el seu naixement» va explicar Cristina Aymerich, Cap de Colla dels Gegants dels Pallaresos. Va continuar dient que estan inspirats en els orígens de la gent del poble, en els quals la pagesia era el principal mitjà de vida. Per aquest motiu, els Gegants pretenen transportar a les noves generacions la tradició que embolcalla el seu municipi.

 

El caràcter casolà i manual que caracteritza al Vador i la Tiana, va obligar a crear-ne dos de nous per tal que poguessin sumar-se a més sortides sense fer-se malbé, va explicar el Tomàs Roig, membre de la junta i fundador de la colla. Així doncs, al 2009 es van crear l'Isidre i la Rosalia, dos nous Gegants que s'encarreguen de representar el municipi als diversos pobles on són convidats, deixant al Vador i la Tiana per les trobades celebrades als Pallaresos.

Al 2009 es van crear dos Gegants nous  | FACEBOOK GEGANTS DELS PALLARESOS

 

El Seguici Popular es troba en creixement

Els Pallaresos compten amb un Seguici Popular carregat d'elements que caracteritzen el municipi. En els pròxims anys, està prevista la seva ampliació, tal com ens ha comentat la Cristina Aymerich. «Ganes hi ha» és el que ha afirmat en parlar sobre el creixement d'aquest. Actualment, està format per Gegants Vells, Gegants Nous, la Mulassa, vuit Capgrossos del taller Ingenio de l'any 1950 i pel pubillatge del municipi. 

 

Prop de 60 persones fan possible que la Colla Gegantera dels Pallaresos es consolidi any rere any, visitant nombroses ciutats d'arreu del territori català. Però el plat fort d'enguany serà acollit al mateix municipi, el qual celebrarà el 70è aniversari dels Capgrossos dels Pallaresos en la seva Festa Major d'Estiu. Els Gegants inauguraran el ball de la festa i protagonitzaran la tradicional despertada. En definitiva, un estiu que deixarà sense alè a molts!

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris