GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Les noves tecnologies i la intel·ligència emocional, els pilars educatius de La Salle Reus

El dissabte 16 de febrer l'escola celebra jornada de portes obertes per tal de donar a conèixer el treball que es desenvolupa adaptat a les necessitats de cada alumne
Alumnes de La Salle de Reus treballant en equip tutoritzats per una docent | Cedida

 

Escollir escola i encertar en l’elecció, és una de les decisions més difícils que han de prendre els pares i mares. Aquesta decisió determinarà el futur dels seus fills i trobar un centre que compleixi totes les seves expectatives no sempre és fàcil.

 

Ara bé, a La Salle Reus s’imparteixen els nivells d’Educació Infantil, Primària, ESO i Batxillerat. Des dels tres anys es treballa per instruir i educar els alumnes perquè surtin de l’escola amb tot allò que els hi cal per viure com a persones formades i responsables. A partir d’un projecte educatiu innovador i exclusiu de les escoles La Salle, es treballa per oferir una educació en valors caracteritzada per una metodologia centrada en les necessitats de cada alumne, tot respectant els ritmes i capacitats de cadascú i fent ús dels avenços tecnològics i mitjans didàctics més eficaços.

 

Alumnes de La Salle de Reus fent un experiment | Cedida

 

El pròxim dissabte 16 de febrer a les 10.00 i a les 11.30 hores, La Salle de Reus ofereix una visita guiada per a les instal·lacions d’Educació Infantil i a les 11.00 hores per a les famílies interessades en les etapes de Primària i d'ESO. D’altra banda, també es realitzaran visites en grups reduïts fins al divendres 22 de març. Les reserves es poden fer a través del formulari que hi ha a la web de La Salle Reus.

 

Les noves tecnologies i la robòtica com a base de l’aprenentatge

La Salle Reus vol estar a l’avantguarda dels projectes educatius, per això ha fet una aposta clara per implantar la robòtica educativa.

Alumnes d'Educació Infantil treballant amb ordinadors a La Salle de Reus | Cedida

 

A 2n d’ESO una assignatura és exclusiva sobre robots i programació, mentre que a P5 els alumnes treballen amb un kit robòtic, dissenyat des de la Universitat de La Salle Campus Barcelona, que permet programació tangible, sense ordinador, i sense necessitat de comprensió lectora. D’altra banda, les pissarres digitals, les tauletes i els ordinadors portàtils formen part del dia a dia de l’aprenentatge dels alumnes del centre.

Alumnes de La Salle de Reus treballant per parelles | Cedida

 

Aprenent a usar la llengua com a eina d’expressió

Tot i la integració de les noves tecnologies en l’educació, aquestes no entorpeixen l’aprenentatge de la llengua com a eina d’expressió. La Salle Reus busca formar alumnes amb opinió pròpia i amb una excel·lent capacitat raonadora.

 

Una labor que es treballa de forma trilingüe, en català, castellà i anglès, amb una aposta important per aquest darrer idioma. I és que, des de P3 es fan diverses hores a la setmana de llengua angles i tots els alumnes de l’ESO estudien un terç de la seva jornada lectiva en anglès. A més, a La Salle de Reus s’ofereix la possibilitat de cursar el batxillerat internacional, de manera simultània als estudis reglats.

Alumnes de La Salle de Reus fent activitats lúdiques al pati de l'escola | Cedida

 

Resultats garantits en una escola de ciutat

Una altra de les apostes de l'escola és la posada en valor de la recerca. De fet, aquest aspecte es tradueix any rere any en nombrosos premis i reconeixements convocats per institucions públiques i privades. Però, no només en aquest àmbit es pot parlar d’excel·lència, sinó que els alumnes de La Salle de Reus obtenen uns dels millors registres de Catalunya en les proves d’avaluacions externes del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, tant en les avaluacions diagnòstiques a 5è d’EP i 3r d’ESO, com en les proves de Competències bàsiques a 6è EP i 4t d’ESO.

 

Uns resultats excel·lents per una escola de ciutat, que forma persones i professionals de futur, però que també treballa per mantenir un fort vincle amb la ciutat de Reus i amb tot el seu teixit associatiu i cultural.

 

FITXA TÈCNICA

Plaça de la Pastoreta, 10, Reus

Tel. 977 754 606