EN DIRECTE

⛈ Carreteres i trens tallats pels aiguats torrencials a Tarragona, que continuaran

Paisatges paradisíacs i històrics a les Muntanyes de la Costa Daurada

L'interior del Baix Camp es caracteritza per la seva gran riquesa paisatgística i cultural pròpia del mediterrani
Les Muntanyes de la Costa Daurada acullen paisatges paradisíacs  | Rafael López-Monné
 

Paisatges patrimonials i acollidors, naturalesa en estat pur i un sens fi d'opcions d'oci i lleure són alguns dels tresors que ens ofereix l'interior del Baix Camp o l'equivalent, les Muntanyes de la Costa Daurada. Les propostes acullen des de rutes senderistes fins a infinitat d'activitats per a gaudir en companyia. Totes aquestes les podeu trobar perfectament detallades a la web de Les Muntanyes de la Costa Daurada, on s'indica la durada, recorregut i preu, si escau.

 

Les platges, el mar i els passejos marítims són la part més coneguda de la Costa Daurada, però no podem oblidar tot el que ofereix aquesta zona a la seva part interior. El clima mediterrani i totes les seves característiques afloren al conjunt muntanyenc de l'interior del Baix Camp, oferint als seus visitants vistes panoràmiques, monuments històrics, esglésies i una zona d'allò més mediterrània des d'un punt de vista molt diferent del que estem acostumats.

 

Un paisatge «paradisíac» a la Febró

Cascades d'aigua dolça, piscines naturals envoltades de roca, un riu que banya tota la zona, etc. Característiques pròpies d'un paisatge totalment paradisíac, i el cert és que el tenim ben a prop de casa. Es tracta dels gorgs de la Febró, un paisatge natural perfecte per a gaudir d'una jornada de ruta senderista, acompanyada d'un bany refrescant a les seves piscines naturals.

Els gorgs de la Febró presenten diverses piscines naturals  | Rafael López-Monné

De la mateixa manera que un oasi, els gorgs de la Febró prenen presència al bell mig de la muntanya quan, després d'una jornada precedida per un fort sol, refrescar-se esdevé un imprescindible. Així doncs, només cal arribar a la carretera de Vilaplana —a l'alçada del quilòmetre 25— i seguir les marques indicades al camí, de color vermell i blanc. Per a més informació, podeu clicar en aquest enllaç.

 

Localització referent des de 1230

Mont-roig del Camp acull un escenari referent del territori tarragoní, l'ermita de la Mare de Déu de la Roca. 294 metres d'altitud banyats pel color roig de la seva pedra són els que donen nom al municipi. L'ermita acull una església, servei d'hostatgeria i un restaurant, oferint així una atenció integral a tots els seus visitants. També compta amb la capella de Sant Ramon, coneguda per la seva forma cúbica i el color blanc que impera l'ermita. Aquesta acull una llarga trajectòria històrica, ja que va servir com a castell feudal al segle XIII.

L Ermita Mare de Déu de la Roca, l'emblema de Mont-roig del Camp   | Consell Comarcal Baix Camp
 

L'ermita ofereix unes vistes panoràmiques d'allò més espectaculars, les quals permeten gaudir dels encants del paisatge mediterrani des de les altures. La seva ubicació excel·lent, així com l'origen històric amb el qual compta, converteixen la zona en tot un símbol de la comarca.

 

Viatjar a l'època medieval és possible

Resulta molt fàcil transportar la nostra imaginació a l'època medieval quan ens endinsem en les robustes parets d'un castell. L'Albiol, un dels pobles del Baix Camp, conserva una d'aquestes escasses joies històriques. Tret de presentar una estructura altament enderrocada, al castell de l'Albiol encara es poden endevinar una torre de planta rectangular, dos edificis annexos, part de la muralla i diverses torres de flanqueig.

 

El Castell de l'Albiol conserva algunes de les seves parets | Rafael López-Monné

Des de la torre es pot gaudir d'una meravellosa vista de tot el paisatge natural que envolta l'excel·lent i reservada ubicació de l'Albiol. Una localització de la costa Daurada que ens permet endinsar-nos en una època passada de manera pràcticament completa.

 

L'encantador «poble fantasma» de les muntanyes de Prades

La Mussara, un dels pobles deshabitats més emblemàtics de l'interior del Baix Camp. Tot i no tenir cap habitant, la Mussara és avui en dia una de les destinacions predilectes per gran part dels habitants de la comarca. Les seves espectaculars vistes de tot el Camp de Tarragona, així com la proximitat que presenta amb diversos nuclis de població, converteixen el poble en tot un referent territorial. 

 

La Mussara ofereix vistes panoràmiques de tot el territori  | Rafael López-Monné
 

Per fer senderisme, per descobrir la història d'un antic poble o, fins i tot, per anar a berenar gaudint d'unes vistes espectacularment naturals. La Mussara ofereix un conjunt de vuit edificis en ruïnes que permeten imaginar el que fa uns anys va ser un poble. A més, es caracteritza per estar envoltada de boira, aspecte que ofereix a la zona el caràcter misteriós i fantasmagòric que alimenta les nombroses llegendes sobre l'antic poble.

 

La història de la vida dels Gaudí

Riudoms acull un dels «habitatges» més visitats, la Casa Pairal de Gaudí. Aquesta amaga infinitat de secrets sobre la vida de l'arquitecte reusenc, així com un entorn que va influenciar de manera directa en la seva obra. La Casa Pairal, juntament amb el Mas de la Calderera, va ser cedida pel mateix Gaudí a l'Arquebisbat de Tarragona amb la condició que els beneficis obtinguts gràcies a les seves activitats comercials fossin destinats a la Fundació Verge de Montserrat. 

 

Història i art a la Casa Pairal de Gaudí | Cedida

 

Una visita perfecta perquè, tant petits com grans coneguin la història d'un dels artistes més reconeguts del nostre territori. El taller de caldereria, el de forja i l'habitatge familiar que fa desenes d'anys va acollir la família dels Gaudí, són alguns dels trets més destacats d'aquesta visita. Realitzant una reserva prèvia a través del correu electrònic fundacio.gaudi@riudoms.cat o del telèfon 977 850 350 podreu gaudir d'alguns dels encants històrics que acull el municipi de Riudoms.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris