Imatge de l'exterior de la llibreria Galatea de Reus

Les recomanacions dels llibres més destacats del mes de març amb Galatea Llibres

Descobreix els títols més destacats d'aquest mes a la llibreria Galatea

Ens trobem a les portes de l'últim cap de setmana de l'hivern i a pocs dies de que comenci la setmana santa, per aquest motiu és un bon moment per endinsar-se en una nova lectura a l'aire lliure, prenent el sol o l'ombra. La Llibreria Galatea, com cada mes, ens ho posa fàcil i ens prepara una selecció amb els millors títols per combatre la monotonía.

Trobareu la  llibreria reusenca   per excel·lència al carrer de Jesús, 5-7 de Reus. A més, podeu seguir totes les seves novetats a través de les seves  xarxes socials, així com comprar els millors llibres i jocs de taula de manera online, a través de la seva pàgina web — galateallibres.com —.

Les recomanacions de llibres del mes de març

Aliment

1Aliment

 

Autor: Martí Sales

Editorial: Club Editor

Pàgines: 256

Preu: 19,90 €

Argument: Explicar històries i menjar: els dos plaers més vells del món, a més de l’altre que compartim amb les bèsties. ¿O potser les bèsties també s’expliquen històries?

Les vint-i-set que hi ha dins «Aliment» van plenes de preguntes. I Martí Sales no viu al Paradís, però com Eva queixala la poma per curiositat i per fam. I tampoc no és Xahrazad, però podria passar-se tres anys explicant històries a un califa pel pur plaer d’explicar-les. El seu llibre és l’abecedari d’un voluptuós i neix del buit que anticipa el desig —el que fa que salivem per una truita a la francesa.

«Entre l’amor i la cuina, entre la lectura i les amistats detonants aterrava les troballes en entrades de diccionari de tota mena i llargada, i així es va anar fent Aliment, amb xup-xup i ‘socarraet’ mentre casa nostra s’omplia de l’olor ancestral del pa enfornat. Si com deia Boeci el futur és un invent dels enamorats, també aquest diccionari.»

L’home que va viure dues vegades

2L’home que va viure dues vegades

 

Autor: Gerard Quintana

Editorial: Columna

Pàgines: 384

Preu: 21,50 €

Argument: Una novel·la vital que ens parla de les segones oportunitats, de l’amor incondicional i dels somnis que ens sacsegen.

Eivissa, 1999. La Maria i els seus fills, l’Àngel i l’Alba, de cinc i set anys, arriben una tarda plàcida de setembre a la platja després de saber que el vol del pare, el Salvador, ha estat cancel·lat i que torna amb el darrer avió de la nit. El que passarà en aquella petita cala ho canviarà tot per sempre.

Aquesta és la increïble història del Salvador Martí, el fill que haurà de lluitar contra el destí quan rep una herència enverinada del seu pare; el noi que, avergonyit del món, trobarà ben aviat refugi a les pàgines dels llibres; el poeta que buscarà el seu reflex en les paraules de les dones i els homes que, abans que ell, van saber escriure amb bellesa i veritat el seu comiat.

Aquest viatge que viurà el Salvador, a través dels personatges que anirà trobant a cada costat del mirall, és un cant a la vida que desdibuixa les fronteres entre la realitat i la imaginació, entre les obsessions i els somnis, entre el bé i el mal, entre Déu i el Diable. El protagonista veurà com s’esborren els límits entre la vida i la mort, com dues cares de la mateixa moneda.

«Si a alguna cosa se sentia lligat el Salvador era a la poesia. Per a ell dir poesia era com dir bellesa, però bellesa en totes i cadascuna de les coses que sentia i que percebia, en cada detall que vivia, fins i tot en allò que li produïa rebuig. Va recordar Kerouac quan deia que estem morts perquè tot ja ha passat abans. Per tant, si tot ja ha passat abans és que tot és mort, també, pensava. La poesia era la millor eina per transformar aquella merda de món, per reviure el cadàver comú. Era evident que no calia arribar enlloc, només calia no allunyar-se gaire d’un mateix».

Novel·la guanyadora del Premi Ramon Llull 2021

Ioga

3Ioga

 

Autor: Emmanuel Carrère

Editorial: Anagrama

Pàgines: 320

Preu: 20,90 €

Argument: Vet aquí un llibre que no és cap manual de ioga, i tampoc un benintencionat llibre d'autoajuda. Ioga és la narració en primera persona i sense embuts de la profunda depressió que va dur l'autor a ser diagnosticat amb un trastorn bipolar hospitalitzat durant quatre mesos.

És, així mateix, un llibre sobre una crisi de parella, sobre una ruptura afectiva i les seves conseqüències. I sobre terrorisme islamista i el drama dels refugiats. I sí, en gran manera també parla de ioga i de meditació, que l'escriptor pràctica des de fa vint anys.

El lector té a les mans un text d'Emmanuel Carrère sobre Emmanuel Carrère escrit a la manera d'Emmanuel Carrère. Fa temps que l'autor va decidir deixar enrere la ficció i la cotilla dels gèneres. I en aquesta obra, enlluernadora i dolorosa, s'entrecreuen l'autobiografia, l'assaig i la crònica. Carrère hi parla de si mateix i avança en la seva exploració dels límits d'allò literari.

El resultat és l'expressió descarnada de les flaqueses i els turments humans, una immersió en els abismes personals mitjançant l'escriptura.

Editat també en castellà.

La Klara i el Sol

4La Klara i el Sol

 

Autor: Kazuo Ishiguro

Editorial: Anagrama

Pàgines: 384

Preu: 20,90 €

Argument: La Klara és una AA, una Amiga Artificial, especialitzada a tenir cura d’adolescents.

Ara s’està en una botiga, esperant que algú la compri i se l’en­dugui a casa, a una llar. Mentrestant, contempla l’exterior des de l’aparador. Observa els vianants, com actuen, quins gestos fan, i és testimoni d’epi­sodis que no acaba d’entendre, com quan dos ta­xistes es barallen.

La Klara és una AA peculiar, és més observadora i més donada a fer-se preguntes que la majoria dels seus congèneres. I, com els seus companys, necessita el Sol per alimentar-se, per carregar-se d’energia. ¿Què hi trobarà, al món exterior, quan surti de la botiga i se’n vagi a viu­re amb una família? ¿Desxifrarà bé els comporta­ments, els sobtats canvis d’humor, les emocions, els sentiments dels humans?

Aquesta és la primera novel·la de Kazuo Ishi­guro després de rebre el Premi Nobel. La Klara i el Sol és una preciosa paràbola sobre un món segre­gat i malmès, inquietantment proper al nostre. Hi emergeixen una contrastada potència fabuladora, una prosa exquisida i matisada i una capacitat única per explorar l’essència de l’ésser humà i fer-se preguntes torbadores.

Editat també en castellà.

L’aigua que vols

5L’aigua que vols

 

Autor: Víctor García Tur

Editorial: Enciclopèdia

Pàgines: 732

Preu: 21,00 €

Argument: La Marie Tremblaypierre aprofita la bonança de l'estiu quebequès per organitzar una trobada familiar a l'antic xalet de vacances.

L'excusa de celebrar el setanta-sisè aniversari és forçada, però les filles i el fill no s'hi capfiquen: rememorar els banys al llac i reviure la infantesa els sembla una bona idea per retrobar-se al cap de tant de temps. Hi duen les famílies respectives, o el que en queda, però també els seus secrets, les seves vivències i, sobretot, els silencis de les coses que no es van dir quan tocava.

Una extraordinària novel·la sobre la família, els records, la infantesa perduda i la identitat guardonada amb el Premi Sant Jordi.

Independencia

6Independencia

 

Autor: Javier Cercas

Editorial: Tusquets Editores

Pàgines: 400

Preu: 21,90 €

Argument: Com enfrontar-se als qui manegen el poder en les ombres? Com venjar-se dels qui més mal t'han fet? Torna Melchor Marín. I torna a Barcelona, on és reclamat per a investigar un cas vidriós: estan fent xantatge amb un vídeo sexual a l'alcaldessa de la ciutat.

Carregat amb el seu pesar per no haver trobat als assassins de la seva mare, però també amb el seu inflexible sentit de la justícia i la seva rocosa integritat moral, Melchor ha de desmuntar una extorsió que no se sap si persegueix el simple benefici econòmic o la desestabilització política, i, per a fer-ho, s'endinsa en els cercles del poder, un lloc on regnen el cinisme, l'ambició sense escrúpols i la brutalitat corrupta.

Per aquí, aquesta novel·la absorbent i salvatge, poblada de personatges memorables, es converteix en un retrat demolidor de l'elit politicoeconòmica barcelonina, però sobretot en un furiós al·legat contra la tirania dels amos dels diners i els amos del món.

La dona de la seva vida

7La dona de la seva vida

Autor: Xavier Bosch

Editorial: Columna

Pàgines: 516

Preu: 21,90 €

Argument: Vigila què desitges perquè ho pots aconseguir.

Cada família té els seus silencis. Cada país, també.

El Joel, el Raimon i la Victòria són els germans Estrada. Malgrat que cadascun viu en una punta de món, es mantenen molt units. Una investigació periodística, però, ho posa tot en risc. El Joel, director de documentals, aviat s'adonarà que hi ha descobertes que fan trontollar els sentiments, sacsegen la vida i obliguen a reescriure el passat.

Xavier Bosch, en la seva maduresa com a escriptor, combina els seus dos mons. El constructor d'intimitats recupera el periodisme amb una trama que pot posar tota una família en perill. És el preu de traspassar les línies vermelles de la veritat.