Tarraco Center dona suport a l'Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona

Tarraco Center dona suport a l'Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona

El concessionari oficial Ford a Tarragona, ha fet entrega d'un xec valorat en 3.000 € a l'associació Aspercamp. Els diners es recullen a través d'una iniciativa solidària: 'Quilometres que compten'
Tarraco Center entrega un xec a l'Associació Aspercamp
Tarraco Center entrega un xec valorat en 3000 euros a la Associació Aspercamp | Àngel Ullate

Tarraco Center, concessionari oficial Ford a Tarragona, ha fet entrega d’un xec valorat en 3.000 € a l’associació Aspercamp. A l’acte hi han assistit la presidenta d’Aspercamp, Eva Pérez, la directora de l’associació, Laura Recha, i Fèlix Nicolàs i Lluís Nadal, gerent i director comercial de Tarraco Center, respectivament. L'esdeveniment ha tingut lloc a les instal·lacions de Tarraco Center i en acabar s'ha ofert un pica-pica entre els assistents.

L'any 2018, Tarraco Center va posar en marxa aquesta iniciativa amb el programa Proves Demo Solidàries Ford. La campanya ha consistit a fer que per cada prova d’un vehicle a Tarraco Center, Ford i el mateix concessionari han donat 5 € destinats a finançar l’associació Aspercamp. Aquest projecte ha estat prèviament revisat i validat per la Fundació Seres.

Durant un any, els concessionaris del grup Tarraco Center que estan repartits per tota la província (Tarragona, Reus, Valls i Cambrils), han informat als seus clients del projecte Prova Demo Solidària i molts han volgut provar el vehicle per poder ajudar en l’aportació. Unes 600 persones han fet possible que Ford i Tarraco Center hagin acumulat un total de 3.000€ per donar a Aspercamp. 

Donar visibilitat a una síndrome que encara avui costa detectar per desconeixement professional i social

Fèlix Nicolàs, gerent de Tarraco Center, ha volgut agrair la col·laboració als clients que han ajudat la consecució dels diners. També es mostra satisfet amb el seu equip que s’ha involucrat plenament en el projecte. “Ens enorgulleix poder estar avui aquí fent entrega d’aquest xec a Aspercamp. Esperem que aquests diners serveixin perquè els professionals que formen Aspercamp puguin seguir ajudant a les persones amb necessitats especials”, afirma Nicolàs.

El concessionari Ford va escollir Aspercamp per donar visibilitat a una síndrome que encara avui costa detectar per desconeixement professional i social i és necessari que la societat sàpiga què és i com es pot millorar la qualitat de vida de les persones que ho pateixen i els seus familiars.

L’Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona destinarà els diners a comprar material per al seu projecte “Vine i comunica’t”. El qual consisteix en tallers grupals per ajudar als infants, joves i adults amb Asperger a desenvolupar habilitats socials i comunicatives que millorin la seva integració social, reduint al màxim el risc d’exclusió social. Els 3000 € d'aportació solidària de Ford Tarraco Center permetrà adquirir material de joc terapèutic i dispositius informàtics per als tallers grupals d'habilitats socials dirigits per les psicòlogues d'Aspercamp.

Tarraco Center entrega un xec valorat en 3000 euros a la Associació Aspercamp
Tarraco Center dona suport a l'Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona | Àngel Ullate

Una Associació implicada amb la voluntat de donar a conèixer el trastorn neurològic

Aspercamp és una associació que neix el 2010 que promou el bé de les persones amb Síndrome Asperger (un tipus d'autisme) i les seves famílies. Actualment dóna suport directe a Tarragona, Reus i Vendrell i la formen 280 socis.

La Síndrome d’Asperger es considera un trastorn de l’espectre autista de severitat lleu o moderada i es caracteritza en la majoria de casos per la presència d’un nivell intel·lectual i de llenguatge dins de la normalitat que coexisteix amb importants dificultats sociocomunicatives i patrons de comportament repetitius.

A causa d'aquestes dificultats, les persones amb S.Asperger presenten unes necessitats especials i requereixen suports específics per integrar-se de forma apropiada al seu entorn social, familiar, escolar, laboral i comunitari i acadèmic. Les manifestacions intrínseques al trastorn, junt amb la presència elevada d’altres trastorns psicopatològics comòrbids (com per exemple, l’ansietat, la depressió, el trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat), constitueixen un factor d’alt risc en l'exclusió social de les persones amb TEA, que s’accentuen progressivament amb l’edat i comporten un desafiament especial a l’hora de participar de manera activa a la societat i integrar-se en ella.

Aspercamp treballa per:

  • Donar a conèixer aquests trastorns i promoure la sensibilització social.

  • Col·laborar amb els professionals de la salut i l'educació, tant en els seus entorns de treball com a nivell formatiu.

  • Aconseguir la integració dels participants en els serveis i les activitats de comunitat.

  • Facilitar informació més completa i donar millor assessorament possible a les famílies, afavorir la relació i el suport mutu entre elles.

  • Promoure el millor tractament, educació i desenvolupament per aconseguir la seva integració social i laboral.

  • Organitzar xerrades informatives, jornades formatives i activitats d’oci per a tota la família.

La responsabilitat social corporativa de Tarraco Center 

Tarraco Center segueix, doncs, apostant per accions de caràcter social amb entitats del territori. Aquesta col·laboració amb Aspercamp, es suma al conveni de col·laboració amb l’Associació de Paràlisi Cerebral la Muntanyeta, i a accions puntuals que s’han fet amb el Taller Baix Camp.


Comentaris