Will Smith en una escena de 'Bad Boys for life'

Bad Boys 3, estrena destacada de la ressaca post nominacions Òscars 2020

Les nominacions dels Òscars 2020 plantegen una de les edicions més obertes i amb més pel·lícules notables -sense cap preferida clara- dels últims anys.

Ja tenim les esperades nominacions als Òscars de Hollywood sobre la taula i el pròxim diumenge 9 de febrer a la matinada serà el dia en que coneguem qui s'endú finalment la preuada estatueta per la qual, any rere any, lluita tota la indústria cinematogràfica com a cirereta daurada d'un pastís d'art, triomf i glòria. Destaquem cinc idees entorn les nominacions d'enguany:

10 molt bones pel·lícules nominades als Òscars i cap preferida

Sembla un tòpic perque no és el primer any que passa però enguany realment no hi ha cap clara preferida i les nou nominades comencen la carrera molt igualades.  No hi ha cap gran obra mestra peró sí que hi ha almenys vuit ('Jojo Rabbit' arriba als cinemes passat demà) molt bones pel·lícules i qualsevol d'elles podria endur-se el guardó i el tindria merescut. Potser com a més destacables trobem '1917', 'Parásitos', 'Érase una vez en Hollywood' o 'El irlandés'  (aquesta última pel que representa, més que pel que és en realitat).

Joaquin Phoenix, millor actor de l'any

Sembla clar que Joaquin Phoenix  serà el millor actor de l'any. Pel que fa a les actrius,  Scarlett Johansson  es contraprograma a ella mateixa (nominada a millor actriu i a millor actriu secundària) la qual cosa podria fer que es quedés sense premi. Destaca també l'absència a les nominacions de Jennifer Lopez  pel seu (notable) paper a 'Estafadoras de Wall Street'.  Antonio Banderas aconsegueix la nominació tancant un any rodó amb 'Dolor y Gloria'.  Per altra banda els candidats a millor actor secundari són autèntics astres de Hollywood: Tom Hanks, Anthony Hopkins, Al Pacino, Joe Pesci i Brad Pitt.

Pedro Almodóvar no ho té gens fàcil

'Dolor y Gloria' ho té complicat per guanyar com a millor pel·lícula estrangera. La francesa  'Los Miserables' i  la coreana 'Parásitos'  són inqüestionables i molt més rotundes en tots els sentits que l'obra d'Almodóvar. 

Netflix i els Òscars s'alien definitivament

L'obertura dels Oscar cap al cinema més enllà de les sales tradicionals segueix imparable i amb 'El irlandés' i 'Historia de un matrimonio' -totes dues de  Netflix- entre les més nominades es torna a confirmar que la indústria està virant i que la convivència i col·laboració entre la petita i la gran pantalla és el camí. El cinema es reinventa i els Oscar també ho fan, conscients del risc de quedar-se com una reliquia del passat.

Klaus, la pel·lícula d'animació espanyola amb una merescudíssima nominació

'Klaus', pel·lícula d'animació espanyola dirigida per  Sergio Pablos i produïda per Atresmedia i Netflix ha aconseguit una nominació juntament amb gegants com 'Toy Story 4' o 'Como entrenar a tu dragón'. Una meravella que ha passat desapercebuda fins ara i que serveix també per no perdre l'esperança en uns Oscars que, encara que són una eina més de la maquinària de Hollywood, ofereixen petites escletxes d'esperança, endinsant-se en nous terrenys i maneres diferents de fer cinema i d'explicar històries.

Repassem seguidament les estrenes que podreu veure a partir d'aquest divendres a la cartellera d'Ocine Les Gavarres. Recordar-vos abans que demà dijous 16 de gener a les 20:15 teniu una nova sessió de l'Opera&Ballet amb la projecció de 'La Bella Durmiente', de la mà del Roya Ballet i amb música de Txaikovski.