Arriben als cinemes de Tarragona pel·lícules que ja apunten a Oscar

Les estrenes més destacades d'aquesta setmana amb films que possiblement arribins als Oscar

A les portes de tancar una nova (i novament exitosa) edició de la Festa del Cinema, presentem les estrenes que arribaran aquest pròxim divendres 5 d'octubre a les sales de Tarragona. Aquesta setmana s'acumulen les novetats.

  

'Ánimas'

  

Thriller espanyol protagonitzat per Ángela Molina, Luis Bermejo, Ivan Pellicer i Liz Lobato. Fantasia i realitat es mesclen en aquesta història on dos amics, una noia molt segura de si mateixa i un noi insegur i tímid comencen a patir al·lucinacions i estranys successos arran de la mort sobtada del pare d'ell. Terror, ensurts i una mica el de sempre, en aquest tipus de produccions que, en aquest cas, i a causa de l'allau d'estrenes, passarà bastant desapercebuda.

 

'Black Is Beltza'

  

 

'Christopher Robin'

'Christopher Robin' | Cedida

 

  

Comèdia a mig camí entre l'animació i la imatge real. El nen que fa molts anys va viure moltes aventures al bosc dels Cent Acres ha crescut i ha perdut el rumb vital. Els seus amics de la infantesa tornaran per ajudar a Christopher Robin a recordar el nen juganer i somiador que va ser i que encara és avui dia. Dirigeix Marc Foster ('Descubriendo Nerverland', 'Quantum of Solace', 'Guerra Mundial Z', 'Cometas en el Cielo'). 'Christopher Robin' també es podrà veure en Sessió Nadó el pròxim dimarts 9 d'octubre a les 17:45 de la tarda

 

 

'Cold War'

'Cold War' | Cedida

 

Amb la Guerra Freda com a teló de fons, aquesta pel·lícula polonesa ens explica la història d'amor apassionada de dues persones d'origen i temperament completament oposats però amb un destí conjunt que els farà estar units davant l'adversitat. Dirigeix Pawel Pawlikowski ('Ida) i la història té aquell aire clàssic i elegant de gran producció europea en blanc i negre que podria convertir-se en una de les històries més aplaudides de la tardor. Val la pena no perdre-se-la.

 

  

'Ha nacido una estrella'

 

 

  

Tercera adaptació de la història d'amor i de superació artística que al seu dia ja van interpretar Fredric March i Janet Gaynor (1937), James Mason i Judy Garland (1954), Kris Kristofferson i Barbra Streisand (1976) i ara Bradley Cooper i Lady Gaga. L'atemporalitat de la història d'amor entre un vell rocker addicte a l'alcohol i una jove cantant amb molt de talent és una de les que més sona a la quiniela dels Oscar. De fet, té tots els elements per triomfar dins els circuits més comercials: Actor i cantant de moda (que a més interpreten molt bé els seus papers, tot s'ha de dir), una història d'amor amb banda sonora pròpia i intensitat emocional.

  

'Ola de crímenes'

 

'Ola de crímenes' | Cedida

 

 

Mediaset i Atresmedia són en aquests moments els més grans productors de cinema espanyol i han trobat en els thrillers i les comèdies el principal filó per portar els espectadors al cinema, jugant també amb els actors més populars de la televisió al capdavant de les pel·lícules i amb una promoció intensa des dels mateixos mitjans de cada grup de comunicació. El darrer d'aquests productes és 'Ola de Crímenes', una comèdia sobre l'assassinat accidental d'un pare de família a mans del seu fill adolescent. La seva esposa (Maribel Verdú) tracta d'amagar el crim provocant una onada de crims a Bilbao que es mescla amb un cas de corrupció i amb la perseverança de dos inspectors de policia per trobar sentit a tot el caos. A més de Maribel Verdú hi apareixen, Luís Tosar, Paula Echevarría, Juana Acosta, Raúl Arévalo i Antonio Resines.

 

'Venom'

 

'Venom' | Cedida

 

L'univers Marvel és inesgotable i ara arriba un dels personatges més foscos i terrorífics de la saga. Protagonitzat per Tom Hardy, Venom és l'alienígena que necessita d'Eddie, el periodista protagonista, per reviure una vegada i una altra i fer-se més poderós. Entre la bèstia i l'home hi haurà una relació d'atracció i d'odi que s'anirà construint en paral·lel al caos i la destrucció que es crea al seu voltant. Pels fans més motivats de la saga, essencialment.

 

 

Encara en cartell

 

'Todos lo saben'

 

'Todos lo saben' | Cedida

  

Asghar Farhadi dóna personalitat i estètica pròpies a una història que no és original en el seu plantejament i desenvolupament, sí en el seu tractament visual i narratiu, gairebé teatral, en la manera d'explicar-lo i d'anar introduint l'espectador a la història d'una desaparició, la de la filla adolescent del personatge de Penélope Cruz i en les complexes reaccions d'una família respecte a aquest fet.

  

Els actors i actrius protagonistes (tots) llueixen tots amb llum pròpia. El conjunt funciona i destil·la professionalitat pels quatre costats. Costa destriar-ne un de superior als altres. Primer nivell, en general. L'ambientació i el clima asfixiant d'una societat rural i d'uns fets del passat que tornen i que marquen els personatges amb foc estan molt ben descrits. Els colors, la fotografia, els matisos... tot molt bé. Problema principal de la pel·lícula: l'evolució de la trama cap a terrenys menys esquerps i profunds dels que semblava al principi, el ja habitual excés de metratge en les històries que passen de les dues hores  i el to progressiu de telenovel·la lacrimògena allargada innecessàriament en què es va transformant la història un cop descobrim què és el que tots saben.

  

Totes les pel·lícules de la cartellera, els horaris de projecció i informació detallada la trobareu a la pàgina web d'Ocine, on podreu també comprar les entrades.