ALERTA

Detingut a Tarragona per intentar atropellar manifestants i un policia

Redescobrir l'obra de Picasso a la sala de cinema

Demà diumenge, dilluns i dimarts es projectarà a Ocine Les Gavarres 'El joven Picasso' dins del cicle 'Los grandes del arte en el cine'
'El joven Picasso' | Cedida

 

Els documentals sobre art tornen a Ocine Les Gavarres aquest diumenge, fidels a la seva cita mensual amb el multi sales tarragoní. En aquesta ocasió, el protagonista del documental serà el pintor Pablo Picasso i la seva etapa de joventut.

 

En una espectacular producció dirigida per Phil Grabsky i que durant la pròxima setmana es presentarà també a diverses sales de Sud-Amèrica, el documental d'una hora i mitja de durada es centra en els primers anys de l'artista, en la seva infantesa i aprenentatge que posteriorment derivarien en les seves obres artístiques reconegudes a nivell mundial.

 

 

 

Passejant-se per París, Màlaga i Barcelona, el documental recorre aquestes ciutats, emblemàtiques en la vida del pintor i analitza la influència que van tenir en la seva obra, sobretot durant els primers anys i durant els períodes Blau i Rosa de la seva carrera. D'aquesta època és una obra tant emblemàtica com 'Las señoritas de Avignon' de 1907 pintada per Picasso quan només tenia 25 anys.

 

En la línia dels documentals cinematogràfics que hem pogut veure a Tarragona emmarcats en aquest cicle promogut per la distribuïdora A Contracorriente, el documental sobre Picasso que ha passat pel Festival de Málaga i pel Barcelona Film Fest, entre d'altres, 'El joven Picasso' ofereix una oportunitat única d'aproximar-se i redescobrir l'obra de Picasso però des d'una altra òptica, més didàctica i amb un fil conductor i argumental molt ben construïts. Rodada en 4 K, a la vegada permet observar les obres mestres de l'artista des del detall, l'alta definició de la pantalla de cinema i observant detalls i perspectives mai vistes fins ara. Un luxe, a l'abast de tots els tarragonins mínimament interessats en la cultura i l'art.

  

En aquesta ocasió el documental sobre Picasso es projectarà tres dies a Ocine Les Gavarres, a la Sala 7. Podreu veure'l diumenge dia 28, dilluns dia 29 i dimarts dia 30 d'abril en tres sessions a les 20.30 del vespre.

  

Nova edició de l'Opera&Ballet

 

També en l'àmbit de l'alta cultura, arriba dimarts vinent a Ocine Les Gavarres una nova edició del cicle Òpera&Ballet. En aquesta ocasió, els amants de l'òpera podran gaudir de la projecció de Faust, de Charles Gounod. Es tracta d'una òpera en cinc actes enregistrada en directe a la Royal Opera House de Londres i erigida com una de les versions més aplaudides i conegudes mundialment del mite de Faust.

 

'Faust' | Cedida

 

Es tracta, doncs, d'òpera en majúscules i amb un virtuosíssim elenc d'artistes i una espectacular escenografia. La podreu gaudir dimarts dia 30 a partir de les 20.30 a la Sala 15.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris