Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'1x1 de les colles de diumenge del Concurs de Castells

Analitzem l’estat de les formacions que han actuat a la gran final castellera de la TAP
El 2 de 8 sense folre que ha descarregat la Colla Vella dels Xiquets de Valls. | Toni González

El Concurs de Castells 2018 ja és passat. La Tarraco Arena Plaça de Tarragona ha viscut dues jornades apassionants, entre elles, la de diumenge, on es van veure castells de gamma extra per part de sis colles. També les altres sis van intentar, com a mínim, un castell de nou pisos. Com ha quedat la moral d’aquestes colles després de la competició?

La Vella puja al tron

És la campiona justa. Han hagut de passar divuit anys per tornar a guanyar. Una llarga travessia pel desert amb alegries i decepcions. Les lesions també l’han posat en dubte en algun moment. Però, la Vella ha fet valer la seva condició de colla líder del 2018 i ha trencat l’hegemonia de vuit edicions guanyades pels Castellers de Vilafranca. Després d’aquest Concurs, els del Portal Nou somien en descarregar el castell de deu i provar un castell inèdit per Santa Úrsula.

Vilafranca admet la derrota

Amb menys recursos. Els Castellers de Vilafranca arribaven al Concurs amb un programa tancat amb tres grans castells, però amb uns poms de dalt canviats per les caigudes que ha tingut la colla en algunes diades. No hem vist capacitat de provar el castell final per derrotar a la Vella. Tot i la derrota, els penedesencs són l’única colla que ha descarregat aquesta temporada el 3de10 amb folre i manilles.

El tercer podi consecutiu de la Jove

Se n'esperava més. Els tres castells de la Jove de Tarragona al Concurs són molt importants, però el fet de carregar el 3de10, que ja els havia caigut per Santa Tecla, ha obligat als del Cós del Bou a no poder treure el 4de9 amb folre i l’agulla i el 4de9 net, que també havien assajat. La diada de Santa Teresa del Vendrell pot ser una revàlida per una Jove que per tercera edició consecutiva ha quedat classificada en una de les posicions capdavanteres.

Els Capgrossos meravellen a la TAP

Tècnicament molt bons. Els handicaps de les baixes que lamenta Cugat Comas durant tota la temporada semblen no afectar els Capgrossos. Els mataronins van tornar a ensenyar que poden dominar la torre emmanillada i que poden passejar el 5de9 amb folre. Cal que la colla segueixi fent una crida a la massa social per afrontar un final d’octubre i el novembre que pot ser espectacular pels maresmencs.

Una Joves molt limitada

Al Tot o res. La Joves va carregar el 2de8 net a la primera ronda i els dos intents desmuntats de 4de9 net següents la van condemnar a rebaixar pretensions amb els castells de gamma bàsica de nou per no quedar despenjada de la classificació. La possibilitat de victòria va quedar escapçada en mitja hora. La limitació d’estructures dels vermells ha passat factura. També ha influït la falta de confiança de la canalla. Un bon moment per mostrar la feina d’assaig es tornar-ho a intentar per Santa Úrsula. La Joves té potencial i grans castellers per oferir un gran recital.

Ara sí, Xiquets

Tanquen les ombres. Després de tota la problemàtica dels dos últims anys, els Xiquets de Tarragona tornen a somriure. Els ratllats van completar amb autoritat la primera tripleta màgica de la temporada. Ho van fer a la TAP, escenari que fins ara no els havia estat gaire propici. La colla tarragonina té armes i necessita tornar a demostrar que aquests castells hi són el pròxim 1 de novembre a la diada de Tots Sants vilafranquina.

Toc d’atenció a Sants

Despistats. L’accident de Sants amb el 3de9 folrat de la primera ronda, que després van descarregar va posar en un compromís a la colla. També es va veure una torre de 9 amb folre i manilles que no va tenir res a veure amb les que havien descarregat al Pla de la Seu i la Mercè. El fet de finalitzar l’actuació a la TAP amb el 4de8 va evidenciar que encara no poden competir amb les colles de l’elit.

Salt no li troba el punt al tres

Castell de nou a mitges. Els Marrecs segueixen sense trobar el desllorigador al 3de9 folrat, que no descarreguen des de mitjans de juny. La pressió de fer-lo a la TAP enmig de tot el públic devia tenir alguna afectació a la moral de la colla. Tot i això, demostren tenir apamats el 5de8 i la torre de 8 folrada. Per Sant Narcís, nova oportunitat per certificar la gran feina de colla.

El primer castell de nou de Barcelona

Irregulars. Després de canviar de cap de colla després de la Mercè, els Castellers de Barcelona han aconseguit la primera aleta de castell de nou. Tot i l’èxit, la colla necessita millorar la tècnica de les estructures, com per exemple, el 3de8, que van descarregar després d’un intent desmuntat.

Els gausacs també fallen amb el tres

Un tres carregat al límit. Els Castellers de Sant Cugat són una colla novella en la categoria de nou. A la TAP, van evidenciar que arribar en aquesta categoria és complicat. Al marge de la caiguda del tres, però, la lectura de la diada pot tenir connotacions positives perquè van descarregar el 5de8 i el 4de8.

Saballuts surt amb dos castells carregats

El 4de9f no els compta. Els Castellers de Sabadell van ser l’única colla de diumenge que va sortir amb més d’un castell carregat. Tant el tres i el quatre els van quedar a mitges i encara no coneixen que és descarregar-los enguany. La bona notícia del dia és que van estrenar el primer 7de8.

Gràcia molt per sota del nivell

Decepció. Els Castellers de la Vila de Gràcia van fer un intent molt fluix de 3de9 folrat. No està sent un bon any pels del barri barceloní que es van haver de conformar a la TAP amb la tripleta de vuit pisos.

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris