Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Altafulla i Vila-rodona tanquen la temporada a la zona tradicional

A Vila-rodona, les dues colles vallenques afrontaran l’última sortida del 2018
Els Xiquets de Tarragona tancaran la temporada a Altafulla | Xiquets de Tarragona

S’acaba la temporada castellera a la zona tradicional. Després de la diada vilafranquina de Tots Sants de dijous, aquest cap de setmana serà el darrer de ple rendiment a les places del Camp de Tarragona. Les diades de Sant Martí d’Altafulla i la Fira Agropecuària de Vila-rodona seran testimoni de les darreres actuacions importants del 2018.

Sant Martí de màxims per la colla local i tranquil per les colles convidades

Altafulla està de festa major en honor a Sant Martí amb un programa atapeït d’actes. Diumenge, a les dotze del migdia, a la plaça del Pou, tindrà lloc l’actuació amb els Castellers d’Altafulla, els Xiquets de Tarragona i els Xicots de Vilafranca, tres colles que amb aquesta jornada pràcticament donaran per acabada la temporada.

 

Després de la diada de Tots Sants, els Xiquets de Tarragona es plantegen una diada plàcida a Altafulla. Els matalassers es marquen l’objectiu de completar castells de vuit bàsics. En principi, tot i que aquest divendres tenen l’últim assaig, no es preveu que puguin intentar el 7de8 o el 2de8 folrat, que enguany no han pogut descarregar.

 

Els Xicots de Vilafranca, que també acomiadaran temporada, encararan l’actuació amb castells de la gamma alta de set amb l’objectiu de donar castells a persones que habitualment no pugen. Els de Cal Noi Noi han tingut una temporada complicada i acabaran el 2018 sense haver fet l’aleta a cap castell de nou bàsic i de la gamma alta de vuit.

 

Els Castellers d’Altafulla sí que es prendran molt seriosament la diada de festa major. Els de Ca l’Ixart es marquen la fita de tornar a assolir el 5de7, que van estrenar al Concurs de Torredembarra. L’estrena del 3de7 amb l’agulla i un castell bàsic serien els altres dos castells que es plantejarien a la plaça del Pou. Cal recordar que diumenge 11 de novembre, els altafullencs tenen la pujada del pilar caminant fins a l’Església de Sant Martí que servirà perquè acomiadin la temporada.

Últim compromís de les colles vallenques

Com és tradicional, Vila-rodona acollirà l’últim derbi vallenc de la temporada amb la Colla Vella i la Colla Joves. La diada tindrà lloc, a la una del migdia, a la plaça dels Arbres. A falta de l’últim assaig de divendres a la nit, s’espera una actuació tranquil·la amb castells de vuit per part de les dues agrupacions.

 

 

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris