Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Els Bordegassos de Vilanova vetats per portar la camisa groga

Els de la camisa groc-terrós han emès un comunicat lamentant que no se’ls ha deixat actuar en un rodatge a Sant Joan de Déu pel color de camisa
Els Bordegassos de Vilanova en una actuació | Bordegassos de Vilanova

Els Bordegassos de Vilanova han volgut fer saber a l’opinió pública la seva sorpresa, disgust i incomprensió en relació amb una actuació que havien de fer per a la prestigiosa institució de l’Hospital de Sant Joan de Déu.

L’origen de la situació

Ara fa uns mesos, una empresa que realitza anuncies es va posar en contacte amb els Bordegassos per participar en un vídeo promocional de l’Hospital de Sant Joan de Déu. Malgrat que els requeriments de la gravació no eren senzills (volum de persones, realització del castell, hores de rodatge...) la colla no va dubtar a cancel·lar una actuació prevista per al mateix dia en què es volia fer el rodatge i participar-hi.

 

Precisament, per això, des de la colla van veure clar que havien d’estar al costat d’aquesta iniciativa i fins i tot comenten que van anar a cercar la complicitat de diverses colles vilanovines més, ja que se’ls exigia un volum de gent notable per a la gravació. Malauradament, tenen ben a prop persones que pateixen càncer infantil i tota la colla va tenir clar que s’hi havia d’implicar.

Els motius del veto

La sorpresa pels Bordegassos va arribar quan, pocs dies abans de la data que se’ls havia donat, l’empresa responsable de la realització d’aquest espot va dir-los que era un problema innegociable amb la colla dient que el color de la camisa era el groc i que algú els havia vetat per portar la camisa groga.

Reacció de la colla i màxim suport del món casteller

Des dels Bordegassos de Vilanova han fet saber que no són aliens a tot allò que està passant al nostre país. És més, no ho volien ser. Com que suposen que aquesta aversió pel seu groc deu ser perquè els representa a ells a o la lluita contra el càncer infantil, tan sols els queda pensar que se’ls discrimina perquè algú podria arribar a relacionar el seu groc amb la demanada de llibertat per als presos polítics.

 

Arribats a aquest punt, des dels Bordegassos només els queda que lamentar que qui hagi pres aquesta decisió els ha impedit que puguin col·laborar amb l’Hospital de Sant Joan de Déu.

 

Des de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i la majoria de colles castelleres del país es dona suport a la colla vilanovina i resten a disposició per aquelles accions que es vulguin fer conjuntament per denunciar aquest fet.

Comentaris