Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Cap de setmana de diades enfocades a preparar el Concurs de Castells

La majoria de colles que prendran part a les jornades de dissabte i diumenge no preveuen accelerar massa
Els Castellers de Vilafranca tenen dues diades aquest cap de setmana | ACN

A banda de la primera sessió del Concurs de Castells de Torredembarra i la Fira de Sant Miquel a Lleida, la resta del cap de setmana casteller ve marcat per actuacions  o bé descans per part de les colles que participaran en les jornades del Concurs de la TAP de dissabte 6 i diumenge 7 d’octubre. Seran diades conservadores i que han de servir per rodar algunes estructures que poden pujar un pis al certamen tarragoní.

Diada Blava al Serrallo

Dissabte, a les sis de la tarda, els Xiquets del Serrallo, que seran al Concurs de dissabte, organitzen la tradicional Diada Blava. Els del barri mariner volen fer-hi castells de la gamma alta de set. En aquesta actuació, que es farà al Moll de Costa, també hi seran els Castellers d’Andorra, els Castellers de Mallorca i els Castellers de Gavà.

Vila-seca debuta a la Santa Tecla sitgetana

Tot i no anar en cap de les tres sessions del Concurs, els Xiquets de Vila-seca tenen un compromís a Sitges aquest dissabte amb motiu de la festa major de Santa Tecla. Els vilasecans, després de completar el primer castell de set de l’any la setmana passada, volen seguir amb línia ascendent. Compartiran plaça amb la Jove de Sitges i els Xicots de Vilafranca, dues agrupacions que acudiran a la jornada de dissabte de la TAP.

Compromís doble dels Castellers de Vilafranca

La setmana prèvia del Concurs, els Castellers de Vilafranca tenen doble actuació. Dissabte, a les sis de la tarda, seran a la plaça Vella dels Prat de Llobregat al costat de la colla local, els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Cornellà. I diumenge, a les dotze del migdia, a la rambla de Sant Francesc, convoquen la diada de Sant Miquel amb els Castellers de Berga i els Moixiganguers d’Igualada.

 

Els verds, que volen rodar els castells bàsics de nou i també bastir una altra torre de 9 amb folre i manilles, esperen arribar el 7 d’octubre amb el 3de10 amb folre i manilles, el 4de10 amb folre i manilles i la torre de 8 neta per tornar a adjudicar-se la competició.

Altres actuacions

El cap de setmana es completa amb quatre actuacions més, totes elles concentrades en dissabte, amb presència de colles de la demarcació de Tarragona. A les sis de la tarda, a Montblanc, a la plaça de Sant Francesc, hi actuaran els Torraires i els Castellers de Tortosa amb motiu de la Fira Terrània i la Fira de Sant Miquel de la capital de la Conca de Barberà.

 

A les cinc, a l’Albiol, els Castellers d’Altafulla, que l’endemà seran presents al Concurs de Castells de Torredembarra compartiran plaça amb els Xiquets d’Alcover en el marc de la festa major d’aquest municipi del Baix Camp. La diada es farà a la plaça de la Font.

 

A Amposta, a les sis de la tarda, els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta convoquen la diada del cinquè aniversari amb els Brivalls de Cornudella i els Encantats de Begues. La jornada es desenvoluparà a la plaça de l’Ajuntament de la capital del Montsià

 

Finalment, a les vuit del vespre, a la plaça Nova del Vendrell, els Nens del Vendrell organitzen un assaig-actuació per preparar les estructures que es plantegen a la sessió de dissabte del Concurs de Castells del pròxim 6 d’octubre.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris