Els Castellers d’Altafulla afronten una nova diada d’Estiu a Baix a Mar

Els de Ca l’Ixart compartiran plaça amb els Xiquets del Serrallo i els Nois de la Torre
Imatge d'arxiu dels Castellers d'Altafulla | Castellers d'Altafulla

El barri de Baix a Mar d’Altafulla viurà durant tot aquest cap de setmana les seves festes d’Estiu. Un any més, els castells hi tornaran a tenir un paper destacat. Dissabte, a les sis de la tarda, a la plaça dels Vents, hi actuaran els Castellers d’Altafulla, els Xiquets del Serrallo i els Nois de la Torre. Les tres formacions apunten a intentar castells de set i de sis pisos

Baixes als Castellers d’Altafulla

Una sèrie d’absències poden condicionar el programa dels Castellers d’Altafulla per dissabte. A falta de l’assaig de divendres, els de Ca l’Ixart es podrien limitar a enlairar un únic castell de set i rodar les estructures de la gamma alta de sis.

 

Els altafullencs vénen d’assolir bons resultats a les diades de les Cultures i de la Riera de Gaià, cites on han pogut alçar la clàssica de set. De cara a la segona part de la temporada, la colla ja té al cap fer un pas més en forma de castell de la gamma alta de set.

 

Fins al moment, la colla d’aquest municipi del Baix Gaià ha assolit el 3de7 (4 descarregats), el 4de7 (2 descarregats), el 2de6 (8 descarregats) i el pilar de 5 (4 descarregats + 1 intent desmuntat)

 

Nois i Serrallo hi podrien anar amb castell de set

Les dues colles convidades a Altafulla, Nois de la Torre i Xiquets del Serrallo, han tingut un bon començament de temporada i encaren aquesta actuació amb ganes de fer-hi un bon paper.

 

Després d’una actuació tranquil·la diumenge passat a Esplugues de Llobregat, els torrencs es podrien tornar a enfrontar amb els castells de set. L’assaig de divendres determinarà quines poden ser les construccions previstes.

 

Els Xiquets del Serrallo també volen fer bo l’inici del 2019. Els del barri mariner han estat capaços ja de completar els dos castells de set amb l’agulla al mig i també han rodat molt la gamma bàsica. Per tant, a Altafulla, hi tenen ganes de fer, com a mínim, els dos castells de set.

 

A menys d’un mes de Sant Magí, els de la camisa blau marí estan treballant el 5de7 i el 2de7. També han fet proves destacades de 3de8, estructura que no han completat mai en tota la seva història.