Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau revaliden el 2de8 amb folre

Els del barri cooperativista també han tornat a descarregar el pilar de 7 folrat
Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han tornat a completar el 2de8 amb folre aquesta temporada | Àngel Ullate

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau ha tornat a complir l’objectiu de la temporada. La colla que dirigeix David Lobo s’ha tornat a apuntar el 2de8 amb folre. A diferència del 2018, l’han fet en més d’una ocasió. A la diada de Sant Magí, gairebé el descarreguen, però quan baixaven els quints l’estructura va cedir. Gairebé un mes després, per Santa Tecla, el dos es va completar amb garanties.

Un plantejament similar al 2018

L’agrupació tarragonina també ha dominat els castells de la gamma bàsica de 8, encara que en les últimes diades de l’any ha tingut més problemes per estabilitzar el 4de8. Finalment, per quart any consecutiu, han tornat a fer el pilar de 7 amb folre.

El curs actual no va començar tan accelerat si es compara amb l’anterior. Durant els primers compassos del 2019, la colla es va dedicar a rodar molt els castells de 7 i polir detalls en alguns pisos. Aquest endarreriment va fer que fins Sant Joan, veritable punt d’inflexió de la temporada, va fer que no poguessin mostrar la clàssica de 8.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han consolidat la gamma bàsica de 8 | Àngel

Ganes d’ampliar la gamma alta de 8

Al local d’assaig, Sant Pere i Sant Pau també ha tastat d’altres castells de la gamma alta de 8, però que no han trobat el moment per sortir a plaça. El bon pilar que tenen fa que s’hagin vist proves de 3 i 4de8 amb l’agulla, estructures que podrien ser perfectament assumibles de cara al futur. D’altra banda, la bona sintonia amb el 5de7 també ha fet que s’hagin atrevit a assajar-lo un pis més.

Final d’etapa de Lobo

Per David Lobo, cap de colla dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, el 2019 ha estat molt especial. Després de quatre anys al capdavant, s’acomiada del càrrec. Lobo assegura que la seva tècnica ha aconseguit consolidar el projecte i ha sabut transmetre a la massa social que sense l’esforç dels assajos després no surten els èxits a les places. Per tant, el futur és esperançador per una colla que té l’objectiu d’escalar més amunt.

David Lobo no continuarà en el càrrec de cap de colla | Tarragonadigital.com

Estadístiques de la temporada (A partir del 5de7)

5de7 7d

2de7 14d

4de8 5d+2c+1id

Pde6 12d+1c

3de8 8d+1id

2de8f 1d+1c

Pde7f 1d

"🚀RESUM TEMPORADA 2019: Els Xiquets de Reus tornen a lluir el 3de9 amb folre" "La Nit de Castells es tornarà a celebrar al desembre"