Els castells de gamma extra a la diada de Santa Tecla

L’any 2011, la Jove de Tarragona li va donar la distinció de gamma extra a la diada del
La Jove de Tarragona es va convertir en colla de gamma extra a la diada de Santa Tecla de l'any 2011 | ACN

Diumenge és Santa Tecla, dia de la patrona de la ciutat de Tarragona. Aquest dia, a la una del migdia, a la plaça de la Font, després de l’actuació de lluïment del seguici popular, té lloc la diada castellera amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets de Tarragona, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets del Serrallo.

 

Tot i la posada en marxa l’any 2005 de la diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla, l’actuació del 23 de setembre ha vist castells superiors al 3de9 amb folre. Tant la Jove i els Xiquets plantegen han plantejat els darrers anys una actuació de màxims.

1995 i 1998, la Jove intenta sense èxit el 5de9 folrat

La diada de Santa Tecla ja va poder ser testimoni d’intents de castells de gamma extra durant els anys noranta. El 1995 i el 1998, la Jove de Tarragona va deixar el 5de9 amb folre en intent. Eren anys en què aquesta mena d’estructures eren menys habituals i veure-les en una plaça ja era un premi notable.

2011, la Jove carrega la supercatedral

Després de molts anys anant-hi al darrere i veure com d’altres colles s’havien avançat, el 23 de setembre del 2011 va ser el dia de la Jove de Tarragona. Els liles van aconseguir carregar el primer 5de9 amb folre de la seva història a la plaça de la Font i es feien un lloc en la categoria de gamma extra. Des d’aquella data, la formació del carrer del Cós del Bou ha crescut en tècnica, massa social i potencial.

Des del 2013, la gamma extra es manté a Santa Tecla

L’any 2013, la Jove aconsegueix descarregar el 5de9 amb folre i fer un intent de pilar de 8 amb folre i manilles a la diada de Santa Tecla. Des d’aquell any, el dia de la patrona de Tarragona ha vist provar cada any, com a mínim, una estructura de gamma extra.

 

El 2014, la mateixa Jove va fer un intent de 2de9 amb folre i manilles de sortida. A la segona ronda, va decarregar el 5de9 amb folre i a la ronda de pilars va carregar el pilar de 8 amb folre i manilles.

 

El 2015, els Xiquets de Tarragona carreguen el segon 5de9 amb folre del seu historial. El mateix dia, la Jove va tenir un mal dia amb un intent desmuntat i un intent del mateix castell.

 

El 2016, la Jove va descarregar el 5de9 amb folre. A la segona ronda, van aconseguir carregar el primer 3de9 amb folre i agulla de la seva història. Van rubricar un excel·lent resultat de festa major amb el 9de8.

 

El 2017, els liles van descarregar el 5de9 amb folre, el 2de9 amb folre i manilles i el pilar de 8 amb folre i manilles. També van carregar el 3de9 amb folre i agulla. El mateix any, els Xiquets també van fer un intent de pilar de 8.