Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Les cites castelleres imprescindibles fins a final de temporada

Repassem les diades més destacades que queden per viure aquest 2018
La Diada de Santa Úrsula vallenca serà un dels plats forts d'aquesta temporada | Laia Solanellas

Després del Concurs de Castells, la temporada castellera enfila la seva culminació amb els últims compromisos importants de les colles punteres. La traca final es començarà a encendre aquest diumenge  al Vendrell amb motiu de la Fira de Santa Teresa i s’apagarà a la Diada dels Minyons de Terrassa prevista pel pròxim 18 de novembre. Entre aquestes dues diades, Valls, Girona i Vilafranca també gaudiran de cites importants.

14 d’octubre. Diada de Santa Teresa al Vendrell

Tot i caure set dies després del Concurs de Castells, l’actuació de la Fira de Santa Teresa al Vendrell pot tenir sorpreses. En les darreres temporades, la plaça Vella sempre ha estat testimoni de molt bones actuacions per part de la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

 

Per la Joves de Valls serà la posada a punt per a Santa Úrsula i voldrà assolir algun castell superior al 3de9 folrat que no va poder completar a Tarragona. La Jove de Tarragona, que acaba temporada el 20 d’octubre amb l’Esperidió, també se li presenta l’última oportunitat per plantar castells de gamma extra. La colla local, els Nens del Vendrell, espera poder descarregar els primers castells de la gamma alta de vuit del curs.

21 d’octubre. Diada de Santa Úrsula a Valls

És la cita per excel·lència de les colles vallenques  a la plaça del Blat. La Colla Vella voldrà millorar l’actuació del Concurs descarregant el 3de10 amb folre i manilles. Els del Portal Nou tampoc no descarten l’inèdit 9de9 amb folre. Per la seva banda, la Colla Joves necessita l’encert que no va tenir a la TAP i buscarà segur els dos castells sense folre.

 

Com a novetat, la cita vallenca s’avança mitja hora (començarà a dos quarts d’una del migdia) respecte a l’horari habitual per ajudar a agilitzar-la davant dels grans castells que s’hi esperen veure.

28 d’octubre. Diada de Sant Narcís a Girona

Coneguda com la gran actuació del nord, la plaça del Vi espera uns Minyons de Terrassa amb més d’un castell de gamma extra. Hi ha moltes possibilitats.  Els malves han treballat el 2de9 amb folre i manilles, el 2de8 net, el 3de9 amb folre i l’agulla i el 5de9 amb folre. També és una cita important pels Capgrossos de Mataró que hi podrien portar un castell superior al 3de9 amb folre i pels Marrecs de Salt que hi voldran descarregar la construcció de nou pisos.

1 de novembre. Diada de Tots Sants a Vilafranca del Penedès

Els Castellers de Vilafranca voldran treure’s l’espina de no haver pogut guanyar el Concurs i demostrar a la plaça de la Vila que continuen estant a un gran nivell. A banda de tornar a assolir el 3de10 amb folre i manilles, els penedesencs buscaran descarregar la torre de 8 neta i no descarten afegir-hi el 4de9 net.

 

La resta de colles participants també es voldran lluir a la capital de l’Alt Penedès. Capgrossos i Sants aspiren a fer més d’un castell de gamma extra. Mentrestant, els Xiquets de Tarragona es plantejarien repetir la tripleta màgica que van recuperar al Concurs.

4 de novembre. Fira de Vila-rodona

El comiat de temporada definitiu de les dues colles vallenques. En les últimes temporades, la Vella i la Joves s’hi han presentat tranquil·les. Depenent del resultat de Santa Úrsula, la plaça dels Arbres podria ser l’escenari d’algun repte important que hagi quedat pendent.

11 de novembre. Festa Major del Clot (Barcelona)

És l’actuació que abaixa el teló a la temporada dels Castellers de Barcelona. El 2014, els de la camisa vermella hi van provar sense èxit el 4de9 sense folre. L’any passat, també van fer un intent de 5de9 amb folre. Enguany, l’objectiu dels barcelonins serà completar la tripleta màgica. També hi seran els Castellers de Sabadell i els Sagals d’Osona, dues colles que voldran acomiadar la temporada amb grans estructures.

18 de novembre. Diada dels Minyons de Terrassa

Terrassa viurà l’última gran diada del 2018 amb uns Minyons que es plantejaran els seus millors castells. També serà el comiat de temporada dels Castellers de Sants i els Capgrossos de Mataró, dues formacions que també apostaran per portar estructures de gamma extra a la plaça Vella egarenca.

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris