La Colla Vella s’apunta el primer 3de8 amb el pilar del curs

A la diada dels Habitatges també han descarregat el 3de9 folrat
3de8 amb el pilar descarregat de la Colla Vella dels Xiquets de Valls al barri dels Habitatges | Colla Vella dels Xiquets de Valls

Una temporada més, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha participat a la festa major del barri vallenc dels Habitatges. A diferència dels últims anys, la diada ha estat més festiva i no ha comptat amb cap formació convidada més enllà dels de la camisa rosada.

Cercavila abans de l’actuació

La participació de la Colla Vella a la festa major dels Habitatges ha començat amb una cercavila pels carrers del barri. Durant el recorregut, els del Portal Nou han alçat dos 4de7, el 2de7 i el 3de7. Els han enlairat davant de domicilis on hi resideixen castellers de la colla.

 

Estrena del 3de8 amb el pilar

Un cop finalitzada la cercavila, els rosats han actuat a la plaça del Mig. A la primera ronda, s’han anotat el primer 3de8 amb el pilar de l’any. Seguidament, han descarregat el 3de9 amb folre. Segons el cronista de Ràdio i Televisió de Vilafranca, Pep Ribes, es tracta de l’aleta número 600 d’un castell de nou o superior a l’època moderna dels castells (1981-2019). En total, se’n porten 463 de descarregats i 173 carregats.

 

A la tercera ronda, la Vella ha completat el 4de8 amb el pilar. A la ronda de pilars, han enlairat l’espadat de 6. Per cloure la diada, també han bastit cinc pilars de 5 simultanis amb l’objectiu de fer pujar el màxim nombre de castellers.

 

Estat de la Colla Vella després dels Habitatges

El juliol està sent tranquil per la Colla Vella. Abans d’afrontar la festa major de Vilallonga del Camp del pròxim diumenge 28 de juliol, els vallencs porten el 2de9 amb folre i manilles (1 descarregat), el 3de9 amb folre (7 descarregats +2 intents desmuntats), el 4de9 amb folre (2 descarregats +1 carregat), el 5de8 (7 descarregats), el 4de8 amb el pilar (6 descarregats), el 3de8 amb el pilar (1 descarregat) i el pilar de 7 amb folre (3 descarregats) com a millors castells.

 

A banda de Vilallonga del Camp, la Vella té una sèrie d’actuacions importants abans de la diada de la Firagost del pròxim 7 d’agost. El 3 d’agost actuaran a la festa major de Vila-seca amb la colla local i els Xiquets de Tarragona i l’endemà acudiran en solitari a la festa major de Vilabella.