La Colla Vella es posa a punt de cara a la Firagost

Els de la camisa rosada han actuat aquest cap de setmana a Vila-seca i Vilabella
3de9f descarregat per la Colla Vella dels Xiquets de Valls a la festa major de Vila-seca | Colla Vella dels Xiquets de Valls

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha tingut compromís doble en aquest primer cap de setmana d’agost. Els de la camisa rosada van ser dissabte a Vila-seca i diumenge a Vilabella, dues diades que els han servit per afinar les estructures que portaran dimecres al vespre a la plaça del Blat amb motiu de la Firagost.

El 3de9f torna a Vila-seca

A Vila-seca, els del Portal Nou van obrir plaça amb el 5de8. Seguidament, es van anotar el 3de9 amb folre. Van continuar amb el 4de8 amb el pilar. A la ronda de pilars, van fer l’aleta al pilar de 7 amb folre. Es tracta de la millor actuació que els rosats han ofert en aquest municipi del Tarragonès.

A la mateixa diada, els Xiquets de Tarragona, que tornaven de vacances, van assolir el 3de8 i el 7de7. Els matalassers van ser molt conservadors i no es plantegen estructures superiors fins a la diada de Sant Magí del pròxim 19 d’agost.

Al final, la colla local, els Xiquets de Vila-seca, no van poder treure el primer 4de7 de l’any. Es van haver de conformar amb el 2de6, el 3de7 i el 4de6. Els vilasecans esperen poder ajuntar la gamma bàsica de set abans de la tardor.

Rodatge a Vilabella

La diada de diumenge a la tarda a Vilabella va servir a la Vella per afinar els troncs dels castells de gamma extra que volen portar a la Firagost. A la plaça del Casal, els de la camisa rosada van descarregar el 4de8 i el 2de7 com a millors construccions. A més, a plaça i durant una cercavila, van alçar un seguit d’estructures de la gamma alta de set.

Últim assaig abans de Firagost

Aquest dilluns al vespre, la Colla Vella farà l’últim assaig enfocat a preparar l’actuació de la Firagost. Els objectius de la colla que dirigeix Albert Martínez per dimecres són el 5de9 amb folre i el 4de9 amb folre i pilar. A partir d’aquí, també poden entrar el 2de9 amb folre i manilles, el 2de8 net i el pilar de 8 amb folre i manilles. L’evolució de les proves determinarà per quin repertori es decanten els vallencs.

"La Joves de Valls fa Andorra de 9" "Els verds tornen a fer Vilanova de 10"