3de9f de la Colla Vella a Vila-seca

La Colla Vella es posa a punt de cara a la Firagost

Els de la camisa rosada han actuat aquest cap de setmana a Vila-seca i Vilabella

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha tingut compromís doble en aquest primer cap de setmana d’agost. Els de la camisa rosada van ser dissabte a Vila-seca i diumenge a Vilabella, dues diades que els han servit per afinar les estructures que portaran dimecres al vespre a la plaça del Blat amb motiu de la Firagost.

El 3de9f torna a Vila-seca

A Vila-seca, els del Portal Nou van obrir plaça amb el 5de8. Seguidament, es van anotar el 3de9 amb folre. Van continuar amb el 4de8 amb el pilar. A la ronda de pilars, van fer l’aleta al pilar de 7 amb folre. Es tracta de la millor actuació que els rosats han ofert en aquest municipi del Tarragonès.

A la mateixa diada, els Xiquets de Tarragona, que tornaven de vacances, van assolir el 3de8 i el 7de7. Els matalassers van ser molt conservadors i no es plantegen estructures superiors fins a la diada de Sant Magí del pròxim 19 d’agost.

Al final, la colla local, els Xiquets de Vila-seca, no van poder treure el primer 4de7 de l’any. Es van haver de conformar amb el 2de6, el 3de7 i el 4de6. Els vilasecans esperen poder ajuntar la gamma bàsica de set abans de la tardor.

Rodatge a Vilabella

La diada de diumenge a la tarda a Vilabella va servir a la Vella per afinar els troncs dels castells de gamma extra que volen portar a la Firagost. A la plaça del Casal, els de la camisa rosada van descarregar el 4de8 i el 2de7 com a millors construccions. A més, a plaça i durant una cercavila, van alçar un seguit d’estructures de la gamma alta de set.

Últim assaig abans de Firagost

Aquest dilluns al vespre, la Colla Vella farà l’últim assaig enfocat a preparar l’actuació de la Firagost. Els objectius de la colla que dirigeix Albert Martínez per dimecres són el 5de9 amb folre i el 4de9 amb folre i pilar. A partir d’aquí, també poden entrar el 2de9 amb folre i manilles, el 2de8 net i el pilar de 8 amb folre i manilles. L’evolució de les proves determinarà per quin repertori es decanten els vallencs.