Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Les colles de gamma extra i de nou més enllà de la demarcació de Tarragona

Els Moixiganguers d’Igualada han fet l’aleta per primera vegada a un castell de nou pisos
Els Castellers de Vilafranca han estat l'única colla que ha descarregat el 3de10fm aquest 2018 | Castellers de Vilafranca  

A banda de les colles del Camp de Tarragona, el 2018 també ha vist com quatre agrupacions de fora del territori han alçat castells superiors al 3de9 amb folre i sis s’han quedat amb la gamma bàsica de nou. D’aquestes deu colles, destaquen els Castellers de Vilafranca com l’única colla que ha estat capaç de descarregar el 3de10 amb folre i manilles i els Moixiganguers d’Igualada que han entrat en la categoria de nou.

Vilafranca perd l’hegemonia del Concurs

Després de vuit edicions consecutives guanyant-lo, els Castellers de Vilafranca s’han quedat sense la victòria al Concurs de Castells de Tarragona. Tot i perdre la competició tarragonina, els penedesencs han descarregat el 3de10 amb folre i manilles en quatre ocasions. També han carregat la torre de 8 sense folre en dues.

 

A la resta d’estructures de gamma extra, cal destacar la torre de 9 amb folre i manilles (12 descarregades), el 5de9 amb folre (1 descarregat + 1 intent) i el pilar de 8 amb folre i manilles (1 descarregat + 1 carregat). Una caiguda de 3de8 amb l’agulla a Berga el passat mes de maig ha fet que hagin aparcat el 3de9 amb folre i l’agulla.

Uns Minyons de menys a més

Any de rebost per uns Minyons de Terrassa, que s’han quedat sense castell de deu pisos. Els malves acaben el curs amb tres castells de gamma extra diferents. Han completat el 2de9 amb folre i manilles (2 descarregats+ 3 carregats), el 9de8 (2 descarregats) i el pilar de 8 amb folre i manilles (1 descarregat).

 

A la diada de Sant Fèlix van intentar sense èxit el 2de8 sense folre, castell que havien descarregat a la xarxa sencer en el darrer assaig. Fins l’últim dia també van estar preparant el 5de9 amb folre, que finalment van descartar.

Mataró revalida la torre i el cinc

Els Capgrossos de Mataró han tornat a descarregar la torre de 9 amb folre i manilles (3 descarregades) i el 5de9 amb folre (1 descarregat + 1 intent+ 2 intents desmuntats), però en les últimes diades han acusat el cansament de temporada. El seu cap de colla, Cugat Comas, que no continuarà l’any que ve en el càrrec, espera que els components de l’entitat tinguin més compromís de cara el futur per aspirar a reptes superiors.

Un final de temporada atípic per Sants

Els Castellers de Sants han dominat la torre de 9 amb folre i manilles fins a l’octubre (2 descarregades + 1 carregada +1 intent). Tot i això, les caigudes del Concurs de Castells i la seva diada ha fet que hagin hagut afrontar les últimes sortides de la temporada amb castells de vuit. En l’àmbit dels castells bàsics de nou, Sants ha fet el 3de9 amb folre (7 descarregats + 1 carregat) i el 4de9 amb folre (3 descarregats+ 2 intents desmuntats).

Gràcia i Barcelona han canviat de cap de colla

Els Castellers de la Vila de Gràcia i els Castellers de Barcelona han canviat de tècnica a mitja temporada. La temporada d’ambdues agrupacions ha estat decebedora, encara que han pogut mantenir els castells de nou. Gràcia ha fet el 3de9 amb folre (1 descarregat+ 1 intent+ 4 intents desmuntats) i Barcelona el 4de9 amb folre (1 descarregat + 1 intent desmuntat)

Salt manté el 3de9f

Els Marrecs de Salt van descarregar el 3de9 amb folre a la Trobada de l’Eix Transversal del mes de juny. La colla gironina, que ha sovintejat el 2de8 amb folre i el 5de8, també el va carregar a la festa major de Vic i al Concurs de Castells de Tarragona.

Saballuts i Gausacs deixen els castells de nou carregats

Els Castellers de Sabadell ha deixat a mitges els castells de nou bàsics. Han carregat el 4de9 amb folre en dues ocasions i el 3de9 amb folre en una. Els Castellers de Sant Cugat, que el 2017 van estrenar-se en la categoria de nou, han carregat el 3de9 amb folre en dues ocasions. Les dues colles hauran de treballar el 2019 per no perdre pistonada.

Igualada entra als nou pisos

Els Moixiganguers d’Igualada són la colla revelació de la temporada. Els igualadins van descarregar el primer 3de9 amb folre de la seva història al Concurs de Castells. Tres setmanes després, l’aconseguien completar també a la seva diada. La colla de la capital de l’Anoia també s’ha anotat el 5de8, el 2de8 amb folre i ha carregat el primer pilar de 6 del seu historial.

 

 

 

 

 

 

 

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris