GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ÚLTIMA HORA

Ja hi ha dues víctimes mortals pel descarrilament d'un tren a Castella i Lleó

Les colles tarragonines es preparen per Sant Joan

L’actuació serà el 24 de juny al vespre a la plaça de la Font
Les quatre colles de Tarragona es tornaran a trobar a la plaça de la Font per Sant Joan | CalafellValo

El Sant Joan casteller a Tarragona arriba amb més força que mai. Dilluns, a partir de dos quarts de vuit del vespre, a la plaça de la Font, les quatre colles de la ciutat afrontaran el primer test important del curs amb l’objectiu de completar els seus millors castells. Una edició més, es regirà perquè la diada comenci puntual i tingui un ritme àgil.

 

El desenvolupament de l’actuació de Sant Joan es desenvoluparà a partir del «sistema de rondes a la tarragonina» amb la següent dinàmica: cada colla intervindrà per torn rotatiu, decidit prèviament per sorteig. Serà una actuació amb tres rondes; l’agrupació que no completi les tres estructures podrà disposar de fins a dues tandes més, mantenint sempre l’ordre sortejat.

 

Ajuntar els dos castells de 9

Abans de Sant Joan, la Colla Jove Xiquets de Tarragona encara té l’assaig d’aquest divendres i la diada de Sant Pere a Reus. La colla que dirigeix Gorka Bertran es marca per dilluns repetir el 3de9 amb folre i estrenar possiblement el 4de9 amb folre. El tercer castell seria un castell de la gamma alta de vuit. Si tot va bé, els liles també es podrien plantejar el pilar de 6.

 

La Jove es presenta a Sant Joan amb el 3de9 amb folre que van assolir dissabte passat a Barcelona. També han aconseguit estrenar el 4de8 amb l’agulla. D’altra banda, ja han completat el 5de8 en quatre ocasions.

 

Els Xiquets volen fer un pas més

 

A la plaça de la Font, els Xiquets de Tarragona esperen sortir amb un bon regust de boca. Tot i els problemes que han tingut amb el 4de8 en aquest començament de temporada, els ratllats confien que per Sant Joan sortiran, com a mínim, amb tres castells de vuit de plaça. A més, fins a última hora, els Xiquets assajaran el castell de nou.

 

Els primers mesos de temporada dels matalassers han estat de molt de rodatge i amb l’objectiu de recuperar la confiança amb els castells de vuit. A banda d’algunes caigudes i intents desmuntats, els Xiquets han pogut sovintejar la gamma bàsica de vuit.

 

Sant Pere i Sant Pau busca la clàssica

 

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau es presentaran a Sant Joan amb menys bagatge que el curs passat, però amb molta il·lusió. De moment, ja han assolit el 2de7, el 3de8 i el pilar de 6. Els de David Lobo esperen que l’assaig d’aquest vespre aporti sensacions positives per estar en condicions d’estrenar el 4de8.

 

Tres castells de 7 pel Serrallo

 

La setmana dels Xiquets del Serrallo es presenta carregada. A més de Sant Joan, els del barri mariner tenen les festes de Sant Pere al seu barri. De cara a dilluns, els de la camisa blau marí es marquen l’objectiu de descarregar els dos castells de gamma bàsica de set. També estan preparant un castell de la gamma alta de set.