Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Concurs de diumenge més apassionant que mai

Està previst que la victòria final se la disputin els Castellers de Vilafranca i les dues colles vallenques. La Jove de Tarragona també podria tenir alguna opció
Els Castellers de Vilafranca van guanyar el Concurs de Castells 2016 amb el 4de10 amb folre i manilles | Castellers de Vilafranca

Tot a punt per al Concurs de Castells de Tarragona en què les millors colles castelleres del moment aniran al màxim. Enguany, el certamen presenta novetats que poden fer decidir la 27a edició, com la normativa en què tan sols pot comptar un castell carregat o la puntuació més alta per als castells nets, en detriment de les construccions de deu pisos. A més, la temporada desigual d’algunes colles també és un factor que pot influir-hi.

 

Els Castellers de Vilafranca, guanyadors indiscutibles del Concurs durant les últimes vuit edicions, no arriben el millor moment. La resta de colles, però, no se’n refien. La Vella i la Joves de Valls hi aniran fortes, però mentre els de la camisa rosada portaran castells que han dominat durant el 2018, els de la camisa vermella se la jugaran amb els castells nets, entre ells, l’inèdit 3de9 sense folre.

 

En la cursa pel triomf final també hi ha la Jove de Tarragona, que també porta en cartera el 3de10  i el 4de9 net. Sense opcions de guanyar, però sí de fer podi també hi ha els Capgrossos de Mataró, formació que té la torre de 9 amb folre i manilles i el 5de9 amb folre en cartera.

 

Totes les cartes de les dotze colles participants es començaran a ensenyar diumenge, a partir de les 10 del matí, a la Tarraco Arena Plaça. S’actuarà en solitari si s’intenta un castell igual o superior al 4de9 amb folre. En cas contrari, es farà en ronda conjunta.

Vilafranca s’enfronta a l’edició més difícil de la història

Els Castellers de Vilafranca entomen el Concurs amb la pressió de ser els guanyadors d les últimes vuit edicions, si bé admeten que ara són al davant de l’edició més difícil de la història. Des de la tècnica vilafranquina es recorda que aquesta temporada han patit diverses caigudes que han obligat a treballar a un ritme més suau del que s’estava acostumat.

 

Els penedesencs aspiren a descarregar el 3de10 amb folre i manilles, la torre de 8 neta i el 4de10 amb folre i manilles, l’actuació que plantejaven completar a la passada diada de Sant Fèlix del passat 30 d’agost. També han assajat el 4de9 net. En canvi, està pràcticament descartat el 3de9 amb folre i l’agulla, que enguany encara no han assolit.

 

La Vella ve a guanyar

Possiblement és la colla més en forma d’aquesta temporada, amb un ventall ampli de castells de gamma extra a la butxaca. Però la Colla Vella dels Xiquets de Valls vol anar a cop segur i evitar riscos.

 

Els de la camisa rosada, que tenen moltes ganes de guanyar el Concurs divuit anys després de l’últim, es planteja el 2de8 net i el 4de9 net com a màxims objectius. També han treballat el 3d10 amb folre i manilles i el 4de10 amb folre i manilles. En cas que algun castell els falli, també tenen el 4de9 amb folre i el pilar i el 5de9 amb folre.

La Joves pot donar la campanada

Si la Vella opta enguany per jugar unes cartes conegudes, després de jugar-se-la el 2016, amb el 3de9 net, sense èxit, aquest 2018 són la Colla Joves Xiquets de Valls qui provarà aquest castell de dificultat extrema. Els del carrer d’en Gassó es plantegen la tripleta neta amb el 2de8 net, que tenen dominat; el 4de9 net, que fa dos anys que no completen; i l’inèdit 3de9 net.

 

A banda d’aquests castellassos, la colla que dirigeix Francesc Ramon també ha assajat el 5de9 amb folre, que van carregar a la passada diada de Sant Fèlix. Els dos castells bàsics de nou també li servirien a la Joves per sumar punts i no despenjar-se de la classificació.

La Jove de Tarragona vol descarregar el 3de10

La Colla Jove Xiquets de Tarragona va quedar segones al darrer Concurs, però ve d’una Santa Tecla amb dubtes. Els liles es presenten a la TAP amb el mal regust de boca d’haver pogut només carregar el 3de10 amb folre i manilles pel dia de la patrona de la ciutat. És per això que la seva màxima il·lusió és descarregar-lo diumenge.

 

A banda del castell de deu, els liles també volen fer un bon paper al Concurs amb el 5de9 amb folre, el 4de9 amb folre i agulla, el 9de8 i el 4de9 net, que encara no han provat aquesta temporada. Els d’Aleix Bordas aspiren a fer el màxim de punts i quedar en una bona posició.

Les previsions de les altres vuit colles de diumenge

Els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Sants també es plantegen castells de gamma extra al Concurs. Els mataronins apostaran per la torre de 9 amb folre i manilles i el 5de9 amb folre. Per la seva banda, els borinots tenen al cap fer descarregar la tercera torre emmanillada de la temporada.

 

Els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Barcelona, dues colles que han canviat de cap de colla aquest mes de setembre, es plantegen assolir la tripleta màgica. El mateix objectiu també el persegueixen els Castellers de la Vila de Gràcia, encara que no saben si hi podran arribar amb el 4de9 amb folre. Els Castellers de Sabadell també pensen a alçar els dos castells de nou bàsics, encara que també tenen pendent l’estrena del 7de8.

 

Els Marrecs de Salt i els Castellers de Sant Cugat, que debuten a la jornada de diumenge, també es plantegen descarregar el 3de9 amb folre. A banda, han assajat la torre de 8 folrada i el 5de8.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris