Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La Coordinadora expressa el malestar amb els responsables de seguretat de la TAP

Ha emès un comunicat lamentant l’experiència viscuda durant les dues jornades del Concurs de Castells
La jornada de diumenge del Concurs de Castells 2018 en imatges | Toni

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha volgut expressar el seu malestar per l’experiència viscuda aquest cap de setmana al llarg de les jornades del Concurs de Castells de Tarragona amb les persones encarregades de la seguretat de la Tarraco Arena Plaça.

 

En el comunicat, l’ens afirma que el fet casteller, declarat patrimoni immaterial de la UNESCO l'any 2010,  representa els valors de la cohesió, el treball en equip, l’esforç i el respecte. I aquests són els valors que des de la Coordinadora creuen que cal tenir presents en qualsevol diada castellera.

Denuncien la mala actitud del personal de seguretat

Malauradament, les actituds i missatges del personal de seguretat responsable  de l’esdeveniment han transmès valors completament contraris. La Coordinadora denuncia que al llarg del cap de setmana es van veure missatges que feien apologia al feixisme, actituds de menyspreu cap a la diferència idiomàtica i personal, i agressivitat fins a arribar al cos a cos demostrant una falta de temperament necessària en les seves tasques.

 

La junta de l’ens que regula el bon funcionament del món casteller creu que aquestes circumstàncies són totalment contràries al fet casteller i als seus valors. També afecten greument a un esdeveniment com el Concurs de Castells de Tarragona, l’espectacle casteller més gran del món.

Insten valors als responsables de la TAP

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya vol demanar a l’APIC (Agència de Publicitat Internacional Catalana), com a responsable de gestió de la TAP i a la Diputació de Tarragona, com a propietària del recinte que tinguin en compte que els valors cal treballar-los i aplicar-los, també en aquests detalls. També emplacen que posin els mitjans necessaris perquè no es repeteixi una circumstància com aquesta.

La CUP  ja ho va denunciar només acabar el Concurs

Tot just l’endemà del Concurs, la CUP ja va denunciar que el control d’accés de la competició casteller el feia una empresa d’extrema dreta i va reclamar que la gestió de la Tarraco Arena Plaça, ara externalitzada, torni a la Diputació, que n’és la propietària.

 

Mentrestant, la Diputació de Tarragona es va desvincular de la contractació directa de Levantina Seguridad per al Concurs de Castells. Des de la direcció de la TAP es va afirmar que era una empresa subcontractada per la qual s’encarrega d’oferir-li el servei de vigilància.

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris