La diada de l’Esperidió se suspèn per la situació de país

Moltes colles del territori també han anul·lat els assajos de divendres
La diada de l'Esperidió de Tarragona s'ha suspès per les mobilitzacions de la sentència del Judici del Procés | 3 Rondes 

Les colles castelleres comencen a veure’s afectades per la sentència del Judici del Procés i davant la situació d’inestabilitat que viu Catalunya, moltes d’elles opten per suspendre actuacions i assajos. Mitjançant un comunicat, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i les tres colles convidades han decidit anul·lar l’actuació de l’Esperidió d’aquest dissabte a la plaça del Rei.

De fet, a més dels liles, la suspensió de l’actuació ha estat acordada amb els Nens del Vendrell, els Castellers de la Vila de Gràcia i els Bordegassos de Vilanova. Les quatre formacions subscriuen que davant la situació que està vivint el país els darrers anys, accentuada aquesta setmana arran de la publicació de la sentència dels presos i preses polítiques s’ha optat conjuntament per suspendre la diada.

La decisió d’anul·lar l’Esperidió pretén donar suport a les convocatòries i manifestacions organitzades, que puguin sorgir pel cap de setmana, i també per la plena llibertat dels castellers i castelleres per assistir-hi.

Jove, Nens, Gràcia i Bordegassos també condemnen les intervencions i detencions policials arbitràries que estan succeint als pobles i ciutats. A més, també se solidaritzen amb totes les persones que han patit represàlies des de l’inici del Procés.

Finalment, les quatre formacions també reafirmen el compromís amb la democràcia, l’autodeterminació i les llibertats, tant individuals com col·lectives i emplacen a tots els membres a participar en les mobilitzacions previstes.

Altres actuacions i assajos pendents de la situació

Aquest cap de setmana, el Camp de Tarragona també viurà dues actuacions que, de moment, sembla que es mantenen. Dissabte, a partir de les sis de la tarda, a la plaça Corsini, els Xiquets de Tarragona celebraran la seva diada de final de temporada amb els Moixiganguers d’Igualada com a colla convidada.

L’endemà, a Alcover, a partir de la una del migdia, a la plaça Nova, la Colla Joves Xiquets de Valls afronta la seva última sortida abans de Santa Úrsula al costat dels Xiquets de Reus amb motiu de la festa major d’aquest municipi de la comarca de l’Alt Camp.

El que sí que s’han suspès són els assajos de la Vella i la Joves d’aquest divendres a la nit amb motiu de la vaga general. Els de la camisa rosada assajaran diumenge, a les dotze del migdia, al local social. D’altra banda, els del carrer d’en Gassó han convocat un assaig especial de Santa Úrsula dissabte, a partir de les sis de la tarda, també a la seva seu social 

"El fet casteller reacciona davant la sentència del Procés" "❗POLÈMICA: Societat Civil Catalana utilitza una imatge de la Colla Joves per fer política"