Les diades castelleres imprescindibles del juliol

Repassem les actuacions més destacades per aquest mes al Camp de Tarragona
La diada del Pla de la Seu començarà el juliol casteller al Camp de Tarragona | Miguel Cabrerizo

Després de Sant Joan i Sant Pere, el mes de juliol es presenta amb moltes actuacions de nivell a la demarcació de Tarragona. Es tracta d’una època de l’any amb moltes festes major i que les colles punteres aprofiten per començar a alçar algun dels seus millors castells.

 

6 de juliol. Diada del Pla de la Seu

Tarragona encetarà el periple casteller del mes de juliol. En una actuació davant de la catedral, els Castellers de Vilafranca, els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sants es tornaran a reunir per sisena temporada consecutiva. A diferència d’altres anys, la diada no preveu castells de gamma extra i només espera castells de nou per part dels verds.

 

13 de juliol. Diada de les Cultures

El primer cara a cara de l’any entre la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca. Els castells bàsics de nou estan assegurats, encara que, sobretot, els de la camisa rosada podrien donar la sorpresa com en els dos últims anys amb alguna construcció superior. A la plaça del Pou altafullenca, també hi seran els Xiquets de Tarragona i els Castellers d’Altafulla.

 

14 de juliol. Diada del Quadre

Torredembarra torna a confiar amb la Jove de Tarragona i la Joves de Valls. Les dues agrupacions afrontaran aquesta actuació després d’uns dies de vacances. La tripleta dels liles i un possible castell de nou dels vermells sembla el repertori més factible. A la plaça de la Vila, els Nois de la Torre també voldran sortir de la diada amb tres castells de set.

 

20 de juliol. Diada dels Habitatges

Pels volts de Sant Jaume, la Colla Vella dels Xiquets de Valls actua al barri que porta el seu nom amb motiu de la festa major. Es tracta d’una actuació que serveix per rodar els castells de nou bàsics. Fins i tot, en acabar, els rosats acostumen a fer proves d’algunes estructures de gamma extra que intentaran a l’agost.

 

20 de juliol. Fira de Sant Jaume al Catllar

En les últimes temporades, la segona diada del Catllar ha guanyat protagonisme gràcies als èxits dels Xiquets de Reus i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Enguany, els de la camisa avellana podrien repetir el 3de9 amb folre que van assolir per Sant Pere i els tarragonins asseguren, com a mínim, els castells de vuit bàsics. A plaça, també hi participaran els Xiquets del Serrallo.

 

26 de juliol. Santa Anna al Vendrell

La diada de Santa Anna al Vendrell tornarà a comptar amb l’actuació en solitari dels Nens del Vendrell. Tot i un començament relaxat, la colla de la capital del Baix Penedès es fixa l’objectiu de fer un pas més a la seva festa major.

 

28 de juliol. Vilallonga del Camp

La festa major de Vilallonga del Camp es va convertir l’any passat en plaça de gamma extra gràcies al 2de8 net de la Colla Vella i el 9de8 de la Jove de Tarragona. Aquest 2019, la diada també pot tenir castells superiors al 3 i el 4de9 amb folre.