Dissabte de castells de 9 a Sitges i Vilafranca

A Reus, els Xiquets locals també han completat el 5de8 i el 2de8 amb folre
3de9 amb folre descarregat per la Colla Joves Xiquets de Valls a Sitges | Colla Joves Xiquets de Valls

El darrer cap de setmana de juliol ha tingut molta activitat castellera a la zona tradicional. Entre les diades de Sitges i Vilafranca del Penedès, s’han vist un total de tres castells de nou pisos. D’altra banda, a Reus, la colla local ha apostat per consolidar la gamma alta de vuit.

La Joves descarrega un altre 3de9f

El Cap de la Vila de Sitges ha acollit el Memorial Pepe Rodríguez amb la presència destacada de la Colla Joves Xiquets de Valls. Els de la camisa vermella han completat el 3de9 amb folre, el número 3000 de l’època moderna. També han fet el 2de8 amb folre, el 4de8 i el pilar de 7 amb folre.

 

La colla local, la Jove de Sitges, s’ha apuntat el 5de7, el 7de7 després d’un intent desmuntat i el 4de7 amb l’agulla. Els Castellers de Castelldefels han fet el 5de7, el 7de7 i el 4de7 amb l’agulla. Finalment, els Minyons de l’Arboç han alçat el 3de6, el 4de6 i el 3de6 amb l’agulla.

Els Verds estrenen el 4de8 amb l’agulla

Els Castellers de Vilafranca han celebrat la diada de Cal Figarot amb l’objectiu de preparar l’actuació de la festa major de Vilanova de dissabte que ve. Els penedesencs han completat el primer 4de8 amb l’agulla de l’any, el 4de9 amb folre després d’un intent desmuntat i el 3de9 amb folre. A la ronda de pilars, han sumat el quart pilar de 7 amb folre del curs. Per acabar, han realitzat una prova de 3de10 amb folre i manilles fins a sisens.

 

Els Bordegassos de Vilanova també han estat d’estrena a Vilanova. Els de la camisa groc-terrós han fet l’aleta al 3de8 després d’un intent desmuntat. També han assolit la torre de 7 i el 7de7. Quan ha acabat la diada, han fet una prova de 4de8 fins a dosos.

 

Reus repeteix el 5de8

Tot i que s’especulava la possibilitat que hi intentessin el 3de9 amb folre, finalment els Xiquets de Reus han apostat per consolidar la gamma alta de vuit. A la diada de Santa Anna, els de la camisa avellana han tornat a descarregar el 2de8 amb folre i el 5de8. També han fet el 4de8, castell que els hi va donar problemes a la diada del migdia de Sant Pere.

 

A la capital del Baix Camp, també hi han participat els Margeners de Guissona i els Brivalls de Cornudella. Els Margeners han marxat de plaça amb el 3de6 amb l’agulla, el 3de6 i el pilar de 4 aixecat per sota. Per la seva banda, els Brivalls s’han anotat el 3de6, el 2de6 i el 3de6 amb l’agulla després d’un intent desmuntat.